De lieve outfitdetails van Kate, Charlotte, Louise & co tijdens Trooping the Colour

Welke verhalen gaan er schuil achter de Trooping-outfits van de royals?

Lees ook

De royals trokken gisteren weer alles (figuurlijk én letterlijk) uit de kast voor het officiële verjaardagsfeestje van de Queen. En achter elk van deze koninklijke outfits zat weer een speciaal verhaal. 


Trooping the Colour

Koningin Elizabeth II vierde donderdag haar officiële verjaardag en dat deed ze grootser dan ooit. De Queen heeft dit jaar namelijk niet alleen de prachtige leeftijd van 96 jaar bereikt, ze viert ook nog eens haar historische zeventig jaar op de troon. Liz trapte haar Jubileumsweekend af met de jaarlijkse parade Trooping the Colour, waarbij ze duidelijk genoot van de militaire show.

Baby blue en parels

Voor de gelegenheid verscheen de Queen in een lichtblauw pak met bijpassende hoed van haar favoriete designer Angela Kelly. Zowel het pak als de hoed zijn afgemaakt met een prachtige boord vol diamanten en parels. Royal fans zullen deze outfit ongetwijfeld herkennen van het nieuwe portret dat Buckingham Palace onlangs deelde van de Britse monarch. Elizabeth hield haar outfit verder simpel met parels in haar oren en om haar hals. Ook zien we haar Diamond Guards-broche, die de Queen alleen tijdens Trooping the Colour draagt. Het accessoire is een eerbetoon aan de vijf regimentsinsignes van de Britse en de Gemenebest legers.

queen
Koningin Elizabeth II op het paleisbalkon | Beeld: BrunoPress

En waar de Queen leidt, volgt de koninklijke familie braafjes. Want dat het kleurenthema lichtblauw was, dat bleek wel uit de koets met daarin Camilla en de Cambridge’jes. Zo verscheen de hertogin van Cornwall in een blauw-gestreepte jurk van Bruce Oldfield met een bijpassende hoed van royal favourite Philip Treacy. Een ‘oudje’, want de vrouw van prins Charles droeg diezelfde jurk al in juni 2021 tijdens Royal Ascot.

De twee hertoginnen | Beeld: BrunoPress

Ook Kate Middleton trok voor de gelegenheid een ‘oude’ jurk uit de kast. Geen babyblauw, maar een prachtige witte blazerjurk van haar absolute Trooping-favoriet Alexander McQueen. De Duchess droeg de jurk eerder tijdens de G7-receptie in juni 2021. Kate sloot zich echter wel aan bij het blauwe thema, door te kiezen voor blauwe accenten. Zo droeg ze een blauw-witte hoed van Philip Treacy en versierde ze haar oren met oorbellen van saffier en diamanten die eerder toebehoorden aan haar overleden schoonmoeder, prinses Diana.

De kleine Cambridge’jes

Ook de kleine Cambridge-telgen, die tegenover de Duchesses in de koets zaten, verschenen in het blauw. Het is voor het eerst in de koninklijke geschiedenis dat alle Cambridges tijdens de Trooping-festiviteiten voor de Queen van de partij waren.

De Cambridge-kids hebben wat afgezwaaid | Beeld: BrunoPress

Prins George (8) was het evenbeeld van zijn vader prins William in een net donkerblauw pak met een blauwe stropdas. De één jaar jongere prinses Charlotte (7) was gehuld in een prachtig blauw jurkje van het designer-kindermerk Patachou. Het elegante japonnetje liep vanaf haar middel wijder uit, had luchtige, gepofte mouwtjes en een opvallende strik bij de halslijn. De achterkleindochter van de Queen droeg haar bruine lokken in een kapsel dat ook bij moeder Kate erg geliefd is: half opgestoken. Mét een blauwe strik erin.

Beeld: BrunoPress

Wie donderdag écht de show stal, was niemand minder dan de 4-jarige prins Louis. Voor de jongste telg was het de eerste keer wuiven en straaljagers kijken vanaf het balkon van Buckingham Palace, en daarvoor had hij een wel heel speciale outfit aan. Louis droeg voor zijn balkondebuut namelijk een matrozenpakje met geschiedenis. Zijn vader, prins William, droeg het lichtblauwe pakje eerder in 1985:

Beeld: BrunoPress

Uitstapje naar roze

Waar de Cambridge’jes zich aan het onofficiële blauwe kleurenthema hielden, maakten Sophie Wessex, dochter Lady Louise en James een uitstapje naar lichtroze.

De Windsors op het paleisbalkon | Beeld: BrunoPress

Sophie Wessex koos voor een opvallende power suit in een roze gingham-print en maakte de look af met een elegante wit-roze hoed. Lady Louise koos voor een prachtige roze jurk met witte bloemen van Reiss (die heel waarschijnlijk nu binnen een mum van tijd is uitverkocht) met daarboven een kort lichtroze jasje. Met haar hoofddeksel bracht de 18-jarige royal een prachtig eerbetoon aan haar moeder. Louise koos namelijk voor een beige hoed van (uiteraard) Philip Treacy, die Sophie eerder tijdens Trooping the Colour in 2009 droeg. Fabulous!

Goed gemutst

Last but definitely not least: ook de Tindalls waren van de partij tijdens de jubileumfestiviteiten van de Queen. Hoewel de kleindochter van Liz niet in de spotlights staat als royal – en dus ook niet op het balkon van Buckingham Palace verscheen – mag haar look zeker niet onbesproken blijven.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Mike Tindall (@mike_tindall12)

Geen pastelkleuren voor de Tindalls, maar royal red. Zara droeg een geweldige jurk van Beulah London en maakte haar look af met een statement hoed in dezelfde kleur rood. Ook echtgenoot Mike Tindall hield zich aan het rode kleurenthema met een stroopdas in tintje felrood. Al vond hij de hoofdtooi van zijn vrouw toch ook wel erg mooi…

Mike Tindall is helemaal in stijl voor Trooping the Colour | Beeld: Instagram Mike Tindall

Zo is in de Instagram Stories van Mike te zien hoe hij de rode hoofdtooi van zijn vrouw even heeft geleend. Wij moeten zeggen: staat hem bééldig. Mag-ie van ons absoluut vaker doen. Tijdens de Platina Party van de Queen, perhaps?

Bron: Hello!, People, Vogue, Town and Country | Beeld: BrunoPress


Laatste nieuws

Zie ook