Nieuwe rol voor prinses Kate tijdens Trooping the Colour

Ook Camilla krijgt er een nieuwe titel bij.

Kate, Catherina, hertogin en prinses. Kate Middleton heeft de nodige titels in haar royal carrière gehad. Vanaf volgend jaar komt daar nog een extra functie bij, en dat heeft alles te maken met de verjaardagsparade van King Charles! 

Trooping the Colour

Het paleis heeft bekendgemaakt dat de verjaardagsparade van King Charles, ook wel bekend als Trooping the Colour, op 17 juni in Londen zal worden gehouden. Met een nieuwe koning op de troon, hoort ook een kleine wisseling van de wacht.

Zo heeft Buckingham Palace bevestigd dat drie leden van de koninklijke familie zijn benoemd tot kolonel binnen de Foot Guards, waaronder koningin-gemalin Camilla als kolonel van de Grenadier Guards. Deze rol werd voorheen vervuld door de hertog van York, die in januari 2022 van zijn koninklijke titels werd ontdaan.

De prins van Wales neemt de titel over van zijn vader, en zal de titel van kolonel van de Welsh Guards voortaan dragen. Maar wat doet Kate? Ook de prinses van Wales heeft een nieuwe naam, en is de kolonel van de Irish Guards geworden.

Andere titels zoals de Princess Royal en de hertog van Kent zullen gewoon hetzelfde blijven. Prinses Anne draagt de titel van kolonel van de Blue and Royals, terwijl prins Edward kolonel van de Scots Guards is.

Trooping the Colour
Koning Charles en prinses Anne tijdens Trooping the Colour, in 2022. Beeld: BrunoPress

Verjaardagsparade

Tijdens Trooping the Colour zullen king Charles en prins William te paard rijden, terwijl andere leden van de koninklijke familie, waaronder Camille en Kate, vanuit koetsen en vanaf het balkon van Buckingham Palace naar de processie zullen kijken.

Royal Family
Dit jaar stond de hele familie paraat op het balkon. Beeld: BrunoPress

Het grootschalige evenement bestaat al meer dan 260 jaar en markeert de officiële verjaardag van de vorst. Tijdens de parade zullen er meer dan 1.400 paraderende soldaten, 200 paarden en 400 muzikanten deelnemen. Uiteraard wordt het afgesloten met een fly-past van de Royal Air Force, wat altijd prachtige plaatjes oplevert!

Bron: Hello! Magazine | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws