Kate en Wills delen lieve details voor de Queen in kerstboom

Zo was de Queen tóch een beetje aanwezig.

Vorige week vond natuurlijk Kates grote avond plaats: de tweede editie van het Royal Carols event, waar zij de gastvrouw van dienst is. De Windsors maakten indruk met een sterk staaltje colour coordinated kleding, en de royals lieten een verenigd front zien op de dag dat er aan de andere kant van de oceaan opnieuw een bommetje werd gedropt vanuit Huize Sussex. Hoewel wijlen Queen Elizabeth er niet bij kon zijn, stond de avond in het teken van haar nalatenschap – met flink wat lieve details.

Royal Carols

Hoewel het grote evenement pas op kerstavond zal worden uitgezonden, kregen we vorige week toch een mooi voorproefje. Toen vonden namelijk de opnames plaats van het Together at Christmas-evenement. Hier lagen de pers natuurlijk in groten getale voor de deur om de eerste kiekjes te kunnen delen van de royals op hun kerstbest.

Maar ook de Windsors zélf gaven hier en daar een klein kijkje behind the scenes van het evenement. Zo deelden zij vooraf onder andere een lieve video van Catherine Middleton die een laatste hand legt aan de kerstversieringen. Hier blijkt nu een bijzonder zoet detail bij te horen.

Queen Liz

Grote afwezige was natuurlijk Kates schoon-grootmoeder, koningin Elizabeth II. Maar zelfs al kon de Queen de dienst in Westminster Abbey niet meer meemaken, haar legacy vormde de rode draad van het koninklijke evenement. Ook was Elizabeth op een andere kleine manier toch een béétje aanwezig.

Zo deelden de Waleses voorafgaand aan het concert dat er in de prachtig versierde Abbey ook een kerstboom prijkte vol beertjes Paddington. Dankzij haar vrolijke jubileumsketch leerden we dat Queen Elizabeth groot liefhebber was van kinderboekenheld Paddington. En na haar dood werden parken, monumenten, en paleishekken dan ook overspoeld met knuffels, tekeningen, en beeldjes van de populaire beer.

Zo was de Queen er middels de kleine tekenfilm-beer tóch een beetje bij, vorige week. Wie weet: spotten we tijdens de uitzending van het concert nog ergens een marmalade sandwich bij de aanwezige royals? De tijd zal het leren!

Bron: Cosmopolitan | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws