Britse royals verschijnen in matchende outfits bij kerstconcert

Gisteren was het een grote dag voor de Britten. Aan de ene kant van de oceaan zagen de Sussexes het tweede deel van hun Netflix-documentaire in première gaan. En aan het thuisfront was het tijd voor Kate om te shinen als gastvrouw van hun jaarlijkse kerstconcert. Met een hoop aanwezige royals, matchende outfits, en natuurlijk heerlijke performances van de aanwezige artiesten zag het eruit als een bijzonder sfeervol avondje.

Kerst met zwart randje

De avond stond natuurlijk in het teken van kerst, van kerstliedjes, en van royals. En met dat laatste onderdeel was er direct sprake van een zwart randje: de herinnering aan wijlen matriarch Elizabeth vormde een rode draad door het evenement. Ondanks het grote verdriet van de familie om het verlies van hun moeder, oma en grootoma, was er vooral ruimte voor liefdevolle herinneringen en een eerbetoon aan het nalatenschap van de Queen. Zo las prins William een fragment uit haar kersttoespraak van 2012 voor – een eerbetoon én een goede speech in een? Dat is nog eens efficiënt van de prins.

De outfits

En nu is die dienst hartstikke leuk, maar van de optredens en voordrachten hebben we verder nog niks gehoord. Wél zijn er een hele hoop mooie kiekjes van de Windsors op hun kerstbest. Royal style watchers zoals UFO No More en Royal Fashion Police zijn alweer flink in de outfits gedoken.

Zo droeg Kate een custom coat dress van het merk Eponine, die zij in november 2021 ook al eens aanhad in het blauw in Glasgow. Speciaal voor de kerstdienst heeft de Princess of Wales er nu ook een wijnrode versie van laten maken, die ze feilloos combineerde met een stel (uiteraard) Gianvito Rossi pumps. Leuk detail:

kate kerstconcert
Beeld: Brunopress

De oorbellen van Kate zien er misschien heel imposant uit, en je zou half verwachten dat la Middleton hier gewoon een setje met robijnen uit de juwelenkluis van haar schoonfamilie voor heeft geleend, maar niets is minder waar. De sieraden zijn namelijk gewoon van het merk Accessorize London, en kosten slechts 14 pond. Nu nog hopen dat ze niet binnen een dag uitverkocht zijn, natuurlijk…

Extra lief: de matchende outfit van Charlotte naast haar moeder – en natuurlijk kleine George die in z’n donkerblauwe pak een mini-me is van z’n vader.

kerstconcert kinderen
Beeld: Brunopress

De jas van Charlotte is afkomstig van het merk Trotters, en met z’n wollen stof en fluwelen details kon de kleine prinses hierin heerlijk warm blijven. Ook haar tante, Pippa Middleton, doet mee met de wijnrode mantels:

Beeld: BrunoPress

En als bonus: ook schoon-nicht Zara Tindall had de memo over burgundy outfits duidelijk ontvangen:

zara mike kerstconcert
Beeld: Brunopress

De dochter van prinses Anne verscheen namelijk in een bordeauxrode mantel van Karen Millen.

Wit-achtige kerst

Niet álle royal ladies verschenen echter in wijnrode tinten. Zo kwamen Queen-Consort Camilla en Sophie van Wessex opdagen in een set lichte mantels:

Beide royal ladies komen elegant voor de dag in hun neutrale outfits – Camilla in sneeuwwit met daaronder een speels peekaboo-momentje met een luipaardprint rok en een klassieke zwarte clutch, die we haar vaker hebben zien dragen. Sophie kiest op haar beurt voor leren details in cognac-kleur om haar outfit te accentueren.

Yorkies

Uiteraard waren ook prinsessen Eugenie en Beatrice van de partij. Waar de rest van de familie gaat voor kerstkleuren en effen mantels, hebben de Yorkse royals gekozen voor jassen met een hip motiefje.

Zo koos Beatrice voor een Temperley London-jas met een geruit patroon, en verscheen Eugenie in een Max Mara-jas.

Major Eye Candy

Eén van de beste looks van de avond komt wat ons betreft overigens niét van een royal. Nee, hij verscheen maar héél even aan de zij van prinses Alexandra, een nicht van wijlen Queen Elizabeth, maar Major Johnny Thompson, de royal stalmeester die al eens viral ging om z’n goeie looks, stal tóch weer de show. En ons hart.

kerstconcert
Beeld: Brunopress

Maar hoezeer we ook snappen dat iedereen een béétje wegzwijmelt bij de kiekjes van een knappe man in een goed uniform: meneer Thompson heeft thuis in Surrey ook gewoon een mevrouw Thompson bij de kerstboom zitten, en er is ook al een baby Thompson die dit jaar de cadeautjes mag uitpakken.

Ach, gelukkig hebben we de kerstkiekjes nog. En met een béétje geluk kunnen we hem op kerstavond spotten op het Britse ITV, wanneer het volledige evenement wordt uitgezonden.

Bron: Royal Central, UFO No More, Royal Fashion Police | Beeld: Brunopress

 

Laatste nieuws