Monaco: prinses Charlene en prinses Gabriella in matchende mantels

Zo modieuze moeder, zo modieuze dochter.

Hoe kom je nou écht in de kerststemming? In Monaco weten ze wel hoe het moet: een hoop fake sneeuw, talloze cadeautjes, glitterende pinguïns en natuurlijk de chiqueste warme wintermode. Tijdens het uitdelen van pakjes in het paleis kozen de fashionable prinses Charlene en haar 8-jarige dochtertje prinses Gabriella eensgezind voor koningsblauw.

De eerste kerstcadeaus

De Grimaldi’s zijn schathemeltjerijk en dat merken we maar weer eens, zo vlak voor de kerstdagen. Als ware kerstmannen deelt de prinselijke familie iedere december cadeautjes uit aan Monegaskische kinderen. En dan hebben we het niet over een simpel knuffelbeest of een jojo van een euro (bestaan die eigenlijk nog wel?), maar over hele Playmobil-sets, eenhoornpoppen met licht en geluid en zakken vol chocolade. Ook tweeling prins Jacques en prinses Gabriella hielpen mee met het gul weggeven van de hele speelgoedvoorraad van het ministaatje.

Beeld: BrunoPress

Kosten noch moeite werden gespaard om het paleis een beetje leuk aan te kleden. Levensgrote ijsberen? Kerstfiguren vol glitters? Regelen we!

Beeld: BrunoPress

Jacques en Gabriella keuren ’t goed, zo te zien. Ook de hele binnenplaats van het paleis is volgezet met pinguïns, rendieren en dennenbomen. Onze kerstboom steekt er karig bij af…

Beeld: BrunoPress

Maar we troosten onszelf met het feit dat we nog een beetje echte sneeuw gezien hebben, hier ver van het zonnige zuiden.

Donkerblauw tegen de kou

De jongste royals kleedden zich in ieder geval lekker warm aan tegen de nepsneeuw. En zoals we van de Grimaldi’s gewend zijn, werd er ook niet bezuinigd op de kerstkleding van de tweeling. De mantel van prins Jacques is van Brunello Cucinelli Kids en gaat voor 1.650 euro over de toonbank, modeprinsjes Gabriella hulde zich in een faux fur Emporia Armani Kids-jas van 360 euro.

Beeld: BrunoPress

Waarin ze prachtig matchte met mama Charlene, die ook voor donkerblauw koos. De prinses van Monaco draagt eigenlijk geen mantel, maar een cape – zo’n typisch kledingstuk waar alleen royals en superhelden mee weg lijken te komen.

Beeld: BrunoPress

Leuk om na een roerig jaar de hele familie weer eens samen bij dit evenement te zien. Vorig jaar was prinses Charlene nog afwezig in verband met haar herstel. Het jaar daarvoor was Char ook al het gesprek du jour, maar juist omdat ze met een opgeschoren kapsel verscheen. Nu is het eindelijk weer eens tijd om de aandacht op de cadeaus en de decoratie te vestigen, moeten Albert en Charlene gedacht hebben. Missie geslaagd!

Bron: UFO No More | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws