It’s official: koning Charles krijgt tweede kroning

Save the date!

Groot-Brittannië mag de Engelse vlaggetjes wel weer uit de kast halen: koning Charles krijgt namelijk nóg een kroning. Eerder waren het enkel nog maar geruchten, maar sinds vorige week vrijdag is het hoge woord eruit en zullen Charles en Camilla gekroond worden in Schotland. 

Tweede kroning

Vorige week vrijdag bracht de regering van Schotland het heugelijke nieuws naar buiten dat koning Charles en koningin Camilla op 5 juli in hun land voor de tweede keer zullen worden gekroond op. En ja, ook dit keer wordt het groots uitgepakt – oké, misschien een tikkeltje rustiger dan Coronation Day, maar wel nét zo gezellig. Zo zal er op 5 juli een kerkdienst zijn in Edinburgh en zullen er verschillende speciale optochten zijn.

Naast Charles en Camilla zullen ook de hertog en hertogin van Rothesay – de titels van prins William en prinses Kate in Schotland – aanwezig zijn op deze speciale dag.

Oude bekende

Charles en Camilla zullen de dag aftrappen in Edinburgh Castle, waar ze de Honours of Scotland (ofwel de Schotse regalia) in ontvangst nemen in het bijzijn van een zogeheten ‘People’s Procession‘ – ongeveer 100 mensen die de aspecten van het Schotse leven vertegenwoordigen.

Daarna volgt er een royal mars begeleid door het Royal Regiment of Scotland – de enige Schotse lijninfanterie van het Britse leger. Tja, als je het hebt, waarom zou je dan niet groots uitpakken? Ook zal er een oude bekende van wijlen Queen Elizabeth zijn: korporaal Cruachan IV, de meest schattige Shetland pony ever.

tweede kroning
Beeld: NL Beeld

Streken

Echter, staat Cruachan bekend als een pony die vaak voor opschudding zorgde tijdens royal-events. Zo werd tijdens de komst van de Queen in 2018 alle aandacht gevestigd op de pony doordat hij uitgebreid een toiletpauze nam. En in een jaar daarvoor, knabbelde de pony aan het boeket van de Queen. Ah oh… Gelukkig was de Queen altijd een echte dierenvriend, waardoor ze alle streken van de pony lief weglachte.

Wij kunnen in ieder geval niet wachten op deze heugelijke gebeurtenis!

Bron: People | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws