Lionel Richie onthult: ‘Koning Charles is stiekem een echte comedian’

'Hij heeft een geweldig gevoel voor humor dat niemand van hem kent'

Wie dacht dat koning Charles alles volgens het royale boekje doet, heeft het mooi mis. Zanger én American Idol-jurylid Lionel Richie himself onthult namelijk dat de koning een ‘geweldig gevoel voor humor heeft’. 

Secret comedian

Naar eigen zeggen kent de zanger Charles al heel wat jaren, waardoor hij inmiddels ook aardig wat te weten is gekomen over de kersverse koning. “Hij heeft een geweldig gevoel voor humor dat niemand van hem kent. Hij is een ‘secret comedian'”, onthult de zanger in gesprek met Extra.

Dan haalt hij het optreden van koning Charles bij American Idol erbij. “Dat hij daadwerkelijk de stap neemt om uit zijn comfortzone stapt – wat eigenlijk daadwerkelijk zijn comfortzone was – hij was echt aan het dollen.”

Deelname

Eén van zijn meest memorabele momenten met de koning is dan ook nog een hele recente gebeurtenis. Richie mocht namelijk de kroningsceremonie van Charles bijwonen. “Het hoogtepunt voor mij was dat ik de dag na de kroning naar de koning liep en zei: ‘Wil je meedoen aan American Idol?’, waarop hij zei: ‘Ja’.” Ha!

Maar dat was nog niet het enige royal hoogstandje. “Het tweede hoogtepunt was dat hij vroeg of hij de koningin dan wel mee mocht nemen, waarop ik zei: ‘Uh, ja.”

Coronation concert

De band tussen Richie en de Britse royal zit dus duidelijk goed. Zo mocht hij zelfs optreden tijdens het Coronation concert, iets wat hij nooit had durven dromen. “Ik bedoel, je stapt niet in het vak en zegt: ‘Weet je wat? Ik zal bij de kroning van de koning zijn’. Dat komt gewoon nooit ter sprake. Het is A, een verrassing en B, een eer. En C, het feit dat van alle namen die hij hiervoor had kunnen hebben, hij de mijne noemde.”

Bron: People | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws