Koningin Rania doet boekje open over kroning koning Charles

De koningin noemt het de perfecte balans tussen plechtigheid, spektakel en spiritualiteit.

Voor de kroning van koning Charles stonden een hoop koningshuizen op de gastenlijst, waaronder de koning en koningin van Jordanië. Maar hoe hebben zij het eigenlijk ervaren? Koningin Rania helpt ons een handje, en doet een openhartig interview in People Magazine.

Mooie en onvergetelijke ervaring

De historische kroning was al bijzonder om op televisie te zien, maar binnen de heilige muren van Westminster Abbey moet het nog specialer zijn geweest. Alle ogen waren dus op de royal guests gericht, en koningin Rania is de beroerdste niet om er iets over te zeggen. Aan People Magazine beschreef ze de kroning als een ‘mooie en onvergetelijke’ ervaring, en legde uit dat ze was getroffen door de manier waarop de ceremonie ‘de perfecte balans‘ was tussen ‘plechtigheid, spektakel en spiritualiteit’.

De koningin gaf zelfs toe dat ze een traantje moest wegpinken toen Charles werd gekroond. “Het was onmogelijk om niet ontroerd te raken door de betekenis van het moment en het gevoel dat we getuige waren van het begin van een nieuw tijdperk voor het Verenigd Koninkrijk”, aldus Rania.

Eigen stempel

Ook vond ze het mooi om te zien hoe koning Charles ‘zijn eigen stempel’ op de koning drukte’. Hiermee doelt ze op de vertegenwoordigers van verschillende religies die een rol kregen in de ceremonie.

Rania
Koningin Rania en koning Abdullah ll op weg naar de kroning, op 6 mei 2023. Beeld: NL Beeld

Koningin Camilla mag ook in haar handjes knijpen, want ook over haar had de Jordaanse koningin lovende woorden. Ze omschreef Camille als een ‘constante bron van steun aan Zijne Majesteit’ die ‘heeft bewezen een ongelooflijke aanwinst te zijn voor haar familie en haar land’. Die kan je in je zak steken!

Bron: Tatler | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws