Ai: Harry en Meghan niet uitgenodigd voor Trooping the Colour

En dat terwijl ze vorig jaar wél aanwezig waren.

Zaterdag is het eindelijk zover: de allereerste Trooping the Colour voor koning Charles. En hoewel dit een erg belangrijk en bijzonder moment is in zijn leven, zijn in het bijzonder twee naasten niet uitgenodigd volgens de Britse tabloids: Harry en Meghan. 

Geen Harry en Meghan

Trooping the Colour is hét event waarbij de persoonlijke troepen van koning Charles, de Household Division, een parade houdt en de koning zelf het saluut afneemt. Dit ter ere van zijn officiële verjaardag (zijn échte verjaardag is in november).

De grootse viering zal natuurlijk wij worden gewoond door prins William, prinses Kate, prins George, prinses, Charlotte en prins Louis. Maar gaan we Harry en Meghan ook spotten? Als we de Britse tabloids moeten geloven, niet.

Geëscaleerd

Volgens een bron van Daily Mail is dit een ‘gevolg van de staat van hun relatie’. Wellicht een groot verschil met vorig jaar, toen wijlen Queen Elizabeth de twee wél uitnodigde ondanks alle familieproblemen. “Charles heeft ervoor gekozen om zijn jongste zoon niet uit te nodigen voor dit belangrijke evenement. Deze keuze suggereert dat de spanning tussen vader en zoon mogelijk verder is geëscaleerd.”

Wisseling van de wacht

En hoewel dat dus een groot verschil is ten opzichte van vorig jaar, hoort er bij een nieuwe koning op de troon, ook een kleine wisseling van de wacht. Zo weten we dat prins William de titel erekolonel van de Welsh Guards heeft gekregen, en krijgt ook de prinses van Wales er een nieuwe titel bij: de kolonel van de Irish Guards. Maar dat is niet alles. Ook koning Camilla kan een nieuwe titel aan haar resumé voegen: kolonel van de Grenadier Guards. Deze rol werd voorheen vervuld door de hertog van York, die in januari 2022 van zijn koninklijke titels werd ontdaan.

Bron: HLN | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws

harry philip

De ongekende gelijkenis tussen prins Philip en prins Harry

Een oude foto uit de jaren vijftig laat een bijzondere gelijkenis zijn.
elisabeth

Het succes van Elisabeth: ‘Ze overklast alle prinsessen die haar zijn voorgegaan’

Voor royalty-liefhebbers breken gouden tijden aan nu een nieuwe generatie prinsessen richting volwassenheid gaat.
fout kapper

Voorkom deze veelgemaakte fout bij de kapper

Je wil natuurlijk zo goed mogelijk geknipt worden..