Dit is waarom prins Harry lang op de uitspraak van de rechter moet wachten

Aha!

De rechtszaak die prins Harry heeft aangespannen tegen uitgeverij Mirror Group Newspapers (MNG) zal je vast niet zijn ontgaan. Het is een van de zoveelste rechtszaken die de prins al eens heeft aangespannen. Echter is er een grote kans dat de prins dit keer een stuk langer moet wachten op de uitspraak van de rechter. Maar waarom eigenlijk? 

Prioriteiten

Samen met een aantal andere beroemde Britten, waaronder Elton John en Liz Hurley, heeft de Duke of Sussex MGN wegens vermeende onwettige informatieverzameling aangeklaagd. De zitting begon vorige week, al was Harry himself daarbij niet aanwezig. De reden voor zijn absentie? De verjaardag van dochter Lilibet, die 4 juni twee kaarsjes uitblies. Tja, prioriteiten stellen – dat kan nog weleens lastig zijn – zeker als je een ex-prins bent met aan de ene kant van de wereld een gezin en aan de andere kant van de wereld een dozijn aan lopende rechtszaken.

Getuigenis

Echter verscheen Harry een dag later wél in de rechtbank. Hij onderging een pittig kruisverhoor naar aanleiding van zijn beschuldigingen van privacyschending ten opzichte van MGN. Ook legde hij na zijn schriftelijke getuigenis maar liefst 49 pagina’s, ook een mondelinge getuigenis af. Daarin vertelde hij hoe de media het publieke karakter van ‘Prins Harry’ creëerden en vorm gaven aan hoe andere mensen naar hem keken.

Lang wachten

Nu de rechtszaak voor Harry erop zit, betekent dat nog niet meteen dat hij al snel een uitspraak zal krijgen van de rechter. De rechtszaak wordt namelijk eerst nog voortgezet met andere getuigen die worden opgeroepen. Er wordt wel verwacht dat de rechtszaak ergens in juni zal worden afgerond, maar dan kan de rechter er alsnog maanden over doen om tot een uitspraak te komen. Iets met: geduld is een schone zaak?

Harry heeft echter al wel uitgesproken dat hij teleurgesteld zou zijn als de rechter een uitspraak zou doen waarin naar voren komt dat Harry’s telefoon niet gehackt zou zijn. “Om een beslissing te hebben tegen mij en de andere mensen, gezien het feit dat Mirror Group hacken heeft toegegeven, ja, het zou een beetje onrechtvaardig voelen… als het niet zou worden geaccepteerd”, aldus Harry.

Bron: Hello! Magazine | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws