Tiara time: Máxima straalt met zeldzaam diadeem tijdens galadiner

De koningin was wederom het stralende middelpunt.

Als er een koningin is die van alle markten thuis is, dan is het onze eigen Máxima wel. Waar ze eerder deze week de bouwplaats nog opstapte met een stel lompe veiligheidsschoenen, straalde ze gisteren all glam mét tiara tijdens een galadiner voor het Corps Diplomatique. 

Groot diner

De Hollandse royals hebben het er maar druk mee zo vlak voor de zomer: een werkbezoekje hier, een speech daar… Gisteravond stond er een diner op de planning dat Máx en Wim-Lex ieder jaar organiseren om internationale relaties te onderhouden en Nederlandse en buitenlandse vertegenwoordigers op verschillende thema’s te verbinden. Van een kleinschalig, knus dinertje was dan ook geen sprake: het koningspaar had maar liefst 140 buitenlandse vertegenwoordigers in Nederland en Brussel uitgenodigd, en ontving daarbovenop nog eens 70 vertegenwoordigers vanuit de wetenschap in het Koninklijk Paleis Amsterdam op de Dam.

Drie op een rij

Een dergelijk diner vraagt natuurlijk om lief ge-glimlach en beleefde gesprekken (en hopelijk goed eten), maar – let’s be real – óók om glitter en glamour. En dat heeft Máxima goed begrepen: ze verscheen in een prachtig ensemble van Claes Iverson. Bekend terrein, want ze droeg de outfit in 2016 al op Prinsjesdag, en een jaar later tijdens de verjaardagen van royal collega’s koning Harald en koningin Sonja van Noorwegen.

Stralend als altijd met manlief aan haar zijde (Bron: NL Beeld).
Máx in dezelfde Claes Iverson-rok tijdens Prinsjesdag in 2016 (Bron: NL Beeld).

Tiara time

Maar Máxima zou Máxima niet zijn, als ze een repeated outfit niet naar een hoger niveau zou tillen. En dus prijkte op haar hoofd een zeldzame tiara. Modekoningin Máxima weet ons te vertellen dat het gaat om een saffieren diadeem dat ooit een collier was, maar door een juwelier is getransformeerd naar een tiara. De koningin droeg het exemplaar één keer eerder, tijdens een de zeventigste verjaardag van koningin Margrethe in 2010. Hoe het diner dan ook gelopen is (no clue), één ding is zeker: Máx was weer het stralende middelpunt.

Bron: Blauw Bloed, Modekoningin Máxima | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws