Glamour event versus bouwplaats: twee koninginnen op een missie

Verschil moet er (soms) zijn, nietwaar?

De ene koningin is de andere niet – dat blijkt maar weer als de Jordaanse queen Rania in een glamoureuze outfit op een gala verschijnt, terwijl onze Máxima met veiligheidsschoenen en een bouwvakkershelm de werkplaats opstapt. 

Dure smaak

Rania staat niet alleen bekend als de koningin van Jordanië – ook de titel queen of fashion kan ze inmiddels wel met trots dragen. De Jordaanse koningin stelt nooit teleur als het om royal outfits gaat. Van weelderige Dolce & Gabbana-japonnetjes tot felkleurige Dior-blouses en Gianvito Rossi-pumps: zolang er een royal prijskaartje aan hangt, is het voor Rania al snel goed. Een ZARA-blazer à la royal fashion-collega Kate? Daar zien we d’r nog niet zo snel in lopen.

Rania’s gala

Afgelopen maandag was het weer raak voor de Jordaanse koningin. Samen met manlief was ze een van de genodigden voor het Hope Gala-fondsenwervingsevenement 2023 van de King Hussein Cancer Foundation. En als Rania het woord ‘gala’ hoort, weten we wat dat betekent: glam, glam en nog eens glam. Geheel zoals verwacht verscheen de koningin in de meest glamoureuze jurk van Elie Saab. Hoewel het originele model een strapless lijfje heeft, koos Rania voor een paar pofmouwtjes over een bedekt decolleté. Want ja, dat kun je uiteraard allemaal laten customizen als je getrouwd bent met de machtigste man van Jordanië.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Queen Rania Al Abdullah (@queenrania)

Máxima’s bouwplaats

Meanwhile was ónze koningin met hele andere zaken bezig. Máxima bezocht gisteren een woningbouwproject voor sociale huurwoningen in Rijnsburg in Zuid-Holland. En daarvoor was een designerjurk uiteraard totaal overbodig. In plaats daarvan verscheen Hare Majesteit in beigekleurige Natan-culotte en bijpassende witte blouse, verruilde ze haar Natan-pumps voor werkschoenen met metalen neuzen én zette ze de typische bouwvakkershelm op haar hoofd.

Bron: NL Beeld

Zo zien we maar weer: het leven van een koningin is niet altíjd één en al glamour – althans, dat van Máxima niet. Kennelijk zit die Hollandse nuchterheid er al dubbel en dwars in bij onze queen. We zijn benieuwd wanneer Rania haar muiltjes voor een paar veiligheidsstappers verruilt…

Bron: Queen Rania, Blauw Bloed, Instagram @royalfashionpolice  | Beeld: NL Beeld, Instagram @queenrania

Laatste nieuws