Gewaagde gatenmodelletjes: Máxima’s beste Claes Iversen-outfits op een rij

Máxima weet altijd te verrassen met haar gevoel voor mode!

Afgelopen week droeg Máxima bij een bezoekje aan de Milan Design Week een set bijzondere outfits van designer Claes Iversen. Wat ons betreft hét moment om eens in de archieven te duiken voor onze favoriete edgy Claes Iversen-looks van onze koningin!

Trenchcoat

Allereerst is er natuurlijk die bekende gatenkaas-trenchcoat die au moment volop in de schijnwerpers staat. Máx heeft ‘m, Fred van Leer heeft ‘m, en bij ons staat-ie inmiddels ook op onze wishlist.

claes iversen
Beeld: NL Beeld / BrunoPress

Voor een bezoek dat he-le-maal in het teken staat van Nederlands design komen opdagen in een creatie van een Nederlandse designer: Máxima had de opdracht duidelijk begrepen.

Gouden creatie

De volgende dag verscheen ons Máx bovendien in een gouden creatie van de ontwerper, die op het eerste gezicht misschien niet voorzien is van de kenmerkende gatendetails:

claes iversen
Beeld: NL Beeld / BrunoPress

Maar royaltykenners weten dat dit niet de eerste keer is dat Máxima dit glitterende exemplaar uit de kast trekt. In mei 2021 had de koningin dit kunstwerkje met z’n bijzondere mouwen ook al eens aan.

In plaats van de lange, golvende lokken die we deze week in Milaan zagen, maakte Máxima haar outfit in 2021 net iets deftiger af met een stel matchende handschoentjes en een goede knot. Op de detailfoto’s is te zien dat ook deze japon voorzien is van enkele strategische cut-outs met de bekende gouden afwerking. Zo subtiel kan het dus ook!

Statement top

Overigens heeft onze koningin niet alleen maar jurken van Claes Iversen in de koninklijke garderobe hangen. Zo maakte ze in september vorig jaar nog haar opwachting in San Francisco, in een glitterende top van de Deens-Nederlandse designer.

Met één strategisch gat spotten we uiteraard direct dat dit wederom een Claes Iversen-exemplaar is. Zakelijk, trendy – en laten we eerlijk wezen: de gouden kleur van de top doet Máx helemaal stralen.

Staatsbezoek

En ten slotte is er natuurlijk dit mintgroene exemplaar, dat Máxima tijdens het staatsbezoek aan Noorwegen in 2021 combineerde met een set torenhoge hakken van die ándere royal favoriet: Gianvito Rossi.

maxima claes iversen
Beeld: NL Beeld / BrunoPress

Hoewel de creaties van Claes Iversen niet bij iedereen favoriet zijn, blijkt Máxima niet bang om hier en daar een fashion-risico te nemen. En ach, een royal die zich gewaagd durft te tonen en altijd weer weet te verrassen…daar kunnen we alleen maar blij mee zijn, n’est-ce pas?

Bron: UFO No More | Beeld: NL Beeld / BrunoPress

Laatste nieuws