Hilarisch: Noorse kroonprinselijke familie speelt bijzonder nat potje voetbal

Zo zien we de royals niet vaak.

Over het algemeen betekenen royal duties dat je op komt dagen in je goeie goed, geïnteresseerd luistert, lief glimlacht en eindeloze handjes schudt. Andere keren betekent het echter dat je je zeiknat laat regenen in een sportoutfit op een grauw sportveldje. De Noren doen het even voor.

Potje voetballen

Natuurlijk zien we Kate nu en dan op het sportveld in haar rol als beschermvrouwe van het Engelse rugby. Andere royals veroveren titels als ruiters of zwemmers. Maar zo’n modderig potje voetballen als de Noorse kroonprinselijke familie? Dat hebben we nog niet eerder gezien!

Kroonprins Haakon, prinses Mette-Marit en kids Ingrid Alexandra en Sverre Magnus stonden gisteren letterlijk met hun koninklijke poten in de modder. In de zogenaamde Skaugum Arena – ook wel bekend als de oprit van het landgoed Skaugum – vochten de royals zij aan zij met enkele nationale voetbalhelden om een felbegeerde overwinning.

Pompen of verzuipen

Helaas, helaas: “In een gelijkopgaande en zware wedstrijd heeft Team Skaugum met 6-7 verloren van Bøn Unified”, begint het Noorse hof hun bericht over het regenachtige potje voetbal. Een bittere pil om te slikken voor het royal gezin…maar wellicht niet één die buiten de lijn der verwachting lag. Zo sluit het Noorse team héél subtiel hun bericht af met een “Over 8 wedstrijden heeft Team Skaugum nu 7 nederlagen geleden. Volgend jaar proberen we het weer!” Tja…altijd blijven lachen, non?

Nattigheid

Hoe dan ook levert het koddige potje voetbal een set vrij unieke plaatjes op. Met Mette-Marit als aanvoerder van Team Skaugum, Ingrid Alexandra en Sverre Magnus die een mooi momentje hebben als broer en zus, en prins Haakon vol in de actie: wij krijgen geen genoeg van deze kiekjes!

We kunnen alleen maar hopen dat meer royal families zich laten inspireren door deze heerlijke beelden. What’s next? De Waleses aan het volleyballen? De Zwoyals in een bobslee? De Oranjes in een schaats-estafette? Wij zien mogelijkheden!

Bron: Instagram @detnorskekongehus | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws