Princess Anne verbluft in jurk die ze 45 jaar geleden ook droeg

Al bijna een halve eeuw stijlvast, die Anne.

Charles mag dan de titel van ‘groene koning’ dragen, en Wills en Kate zijn misschien met hun Earthshot Prize ook hartstikke betrokken bij het welzijn van de planeet…maar wat ons betreft gaat toch echt Anne, Princess Royal, naar huis met de titel van duurzaamste royal!

Duurzaamheid

Charles vroeg voor z’n kroning of alle collega-vorsten het privévliegtuig achterwege wilde laten, de Yorks zetten zich lekker in voor allerhande eco-initiatieven, en de Waleses maken furore als voorzitters van de ambitieuze Earthshot Prize.

Hartstikke leuk en aardig, maar wij Nederlanders hebben natuurlijk een bijzonder toepasselijk spreekwoord voor al deze groene ambitie: verbeter de wereld, begin bij jezelf. En dat blijkt Charles’ zus, prinses Anne, lekker toe te passen.

Recylen

We zijn natuurlijk groot fan van de royal ladies die hun designer-outfits meer dan eens uit de kast trekken. Van Máxima die onlangs in België straalde in een Jan Taminiau-japon die zij twaalf jaar geleden voor het eerst droeg, tot Kates winterse collectie Catherine Walker-mantels: met nieuwe accessoires je oude kleedje een update geven, blijft een stijlvol gebaar.

Maar een royal die na meer dan 45 jaar nog een outfit weet te recyclen? Dat is toch wel vrij uniek. De scherpe style watchers van Royal Fashion Police deelden afgelopen week dat een vrolijk blauw kleedje van Anne bij de Royal Ascot maar liefst terug blijkt te gaan tot 1978!

Zo zien we de prinses hier lekker chic gekleed gaan in een blauwe japon met knoopjes, wit jasje, én een blauw hoofddeksel, zoals het heurt bij de Royal Ascot…

Beeld: NL Beeld

…maar debuteerde de Princess Royal de keurige japon al in mei 1978, toen zij slechts 27 jaar oud was.

anne
Beeld: NL Beeld

Links op de foto staat Anne aandachtig te luisteren naar een gesprek tussen haar moeder, koningin Elizabeth, en toenmalig First Lady van Botswana, Lady Khama.

Halve eeuw

Inmiddels zijn we natuurlijk bijna een halve eeuw verder, en is Anne ook een jaartje ouder geworden. Er zal dan ook het nodige aan de jurk versteld zijn om te zorgen dat-ie nog goed paste voor de Princess Royal.

En ach: mocht het allemaal niet helemaal naar wens zitten, dan kun je er altijd nog een jasje overheen dragen. Met een stel matchende handschoentje kom je evengoed piekfijn voor de dag. Zo blijkt maar weer: Charles mag dan de eco-koning zijn – z’n zus komt aardig dichtbij met dit sterke staaltje recycling!

Bron: Instagram @RoyalFashionPolice | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws