Hiep hoera: Buckingham deelt bijzondere nieuwe foto voor Williams verjaardag

Het paleis deelt een intiem moment tussen vader en zoon.

Het is vandaag feest in het pittoreske Adelaide Cottage! Prins William is namelijk jarig, en mag 41 kaarsjes uitblazen. Via Instagram deelt Buckingham Palace hun felicitaties met een héél bijzondere foto van de prins.

Kersverse troonopvolger

Op 21 juni 1982 was het zover: toen zag de kleine prins William het levenslicht. Als langverwachte eerste spruit van de toenmalige Prince of Wales, stond William Arthur Philip Louis, zoals de prins voluit heet, natuurlijk vanaf seconde één in de spotlights.

william
Beeld: NL Beeld

Bij de deur van het St Mary’s Hospital krijgt het grote publiek een eerste glimp van de jonge troonopvolger te zien. Als next-in-line wordt de kleine William zoveel mogelijk klaargestoomd voor z’n toekomstige plekje op de troon, hoewel moederlief Diana zoveel mogelijk haar best doet om haar zoons een normale jeugd te bezorgen.

Prince of Wales

Inmiddels zijn we dus 41 jaar verder. Ruim vier decennia heeft William een tweede plekje in de lijn naar de troon gehad – tot het overlijden van zijn oma, Queen Elizabeth, afgelopen september. Hierna werd flink met titels geschoven: Charles werd immers koning, en dus mocht hij zijn eigen oude titel als Prins van Wales doorgeven aan zijn eerste zoon. Hiermee was de Walese titel voor Wiliam een feit.

Via sociale media deelt het Britse hof een heel bijzondere foto die lijkt te zinspelen op deze belangrijke mijlpaal. Bij de felicitaties voor Wills delen zij namelijk een foto van William en Charles bij de repetities voor de kroningsceremonie van afgelopen mei.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by The Royal Family (@theroyalfamily)

Vader en zoon staan ontspannen op de kiek – toch net een stukje anders dan de officiële aangelegenheid die op 6 mei voor de camera’s te zien was! Bij de kroning was er voor William nog een bijzondere rol weggelegd. Als Prince of Wales legde hij een eed af aan z’n vader, waarin hij zwoer hem bij te staan en te steunen als trouwe volgeling.

Beau Monde wenst de prins in elk geval een bijzonder fijne verjaardag – moge er nog vele volgen!

Bron: Hello! Magazine, Instagram @TheRoyalFamily | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws