Koning Albert van België opgenomen in ziekenhuis

De vader van Filip wordt momenteel medisch onderzocht.

Het is vanochtend flink schrikken voor de Belgische royals: het paleis bevestigt namelijk dat koning Albert is opgenomen in het ziekenhuis nadat hij onwel werd en tekenen van uitdroging vertoonde. 

Onderzocht

De koning werd vanochtend onwel en is daarom uit voorzorg opgenomen. Vanuit zijn officiële residentie, kasteel Belvédère, waar hij woont met vrouwlief koningin Paola, werd de vorst naar het ziekenhuis gebracht. Hij is wel bij bewustzijn en wordt op dit moment onderzocht.

Tweede koning

We spreken over koning Albert, omdat de vorst na zijn aftreden in 2013 – anders dan in Nederland – zijn titel mocht behouden. De troon en daarmee de titel van enige staatshoofd heeft hij inmiddels overgedragen aan oudste zoon Filip, maar hij wordt nog altijd koning genoemd. Naast koningin Mathilde, die we kennen als de goede vriendin van onze Máxima, is er dan ook nog een koningin: Paola. Albert en Paola doen het al jaren rustiger aan en leiden een leventje dat vrij afgezonderd is van de media.

Gezondheidsproblemen

Het is overigens niet de eerste keer dat Albert het ziekenhuis van binnen ziet. De inmiddels 89-jarige koning wordt natuurlijk een dagje ouder, en kampt dan ook al langer met gezondheidsproblemen. Hij moest in 2000 onder het mes vanwege hartfalen en liet vanwege huidkanker meerdere verdachte plekjes op zijn huid weghalen. De laatste keer dat de vorst zich publiekelijk toonde was in februari dit jaar. Samen met de andere Belgische royals woonde hij toen – gewapend met een wandelstok – de jaarlijkse eucharistieviering in Laken bij.

Uiteraard hopen we dat de Belgische koning er weer snel bovenop komt en terug kan keren naar zijn kasteel en zijn Paola. Sterkte namens Beau Monde!

Bron: AD | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws