Koning Albert en Delphine voor het eerst samen in openbaar verschenen

De koning en zijn dochter werden voor het eerst samen in het openbaar gespot.

Prinses Delphine van België heeft jarenlang gestreden voor de erkenning van haar vader, koning Albert. De relatie tussen de twee was daardoor niet altijd even goed, maar inmiddels lijken ze de strijdbijl begraven te hebben en kunnen ze het goed met elkaar vinden. Sterker nog, ze verschenen zelfs voor het eerst in het openbaar samen afgelopen week.

Herdenkingsmis

De Belgische royals bezochten donderdag de jaarlijkse herdenkingsmis van de koninklijke familie. Tijdens deze mis in Laken worden de overleden leden van de Belgische koninklijke familie ieder jaar herdacht. Koning Albert was uiteraard aanwezig, evenals zijn echtgenote koningin Paola. Ook het koningspaar Filip en Mathilde was aanwezig, evenals prinses Astrid, prins Lorenz, prins Laurent en Claire. Opvallend was dat prinses Delphine en haar man James O’Hare ook voor het eerst van de partij waren bij de mis.

Zeldzaam moment

De Belgische royaltywatcher Wim Dehandschutter schrijft op Twitter over het zeldzame moment. “Koning Albert en prinses Delphine in één beeld in het openbaar. Dat we dát ooit zouden meemaken – het leek twee jaar geleden onvoorstelbaar.”

Erkend

Vorig jaar won prinses Delphine een jarenlange juridische strijd en werd ze eindelijk erkend door haar vader. Sindsdien noemen we haar Hare Koninklijke Hoogheid en luidt haar officiële titel prinses Delphine van België. Inmiddels heeft zelfs de allereerste ontmoeting tussen de voormalige Belgische koning en zijn buitenechtelijke dochter plaatsgevonden en lijkt het wel goed te zitten met de relatie tussen de twee.

Echter, hun paden kruisten elkaar sindsdien maar weinig. Vorig jaar werd de mis vanwege de coronamaatregelen in verschillende tijdsloten door de leden van het koningshuis bezocht. Daardoor zagen Delphine en Albert elkaar niet. Tijdens de Nationale Feestdag was Delphine vorig jaar wel aanwezig, maar Albert niet. Hij is daar immers niet meer welkom sinds hij in 2013 afstand van de troon deed. Donderdag was het dus de eerste keer dat Albert en zijn dochter samen in het openbaar verschenen.

Bron: Libelle | Beeld: Twitter, Brunopress

Laatste nieuws