Prinses Delphine over vader koning Albert: ‘Hij is buitengewoon aardig’

Nadat Albert de bloedband met zijn buitenechtelijke dochter jarenlang heeft ontkend, lijken de twee nu toch iets op te bouwen.

Lees ook

Prinses Delphine van België heeft jarenlang gestreden voor de erkenning van haar vader, koning Albert. De relatie tussen de twee was daardoor niet altijd even goed, maar inmiddels lijken ze de strijdbijl begraven te hebben en kunnen ze het goed met elkaar vinden.

Buitengewoon aardig

Vorig jaar won prinses Delphine een jarenlange juridische strijd en werd ze eindelijk erkend door haar vader. Sindsdien noemen we haar Hare Koninklijke Hoogheid en luidt haar officiële titel prinses Delphine van België. Inmiddels heeft zelfs de allereerste ontmoeting tussen de voormalige Belgische koning en zijn buitenechtelijke dochter plaatsgevonden en lijkt het wel goed te zitten met de relatie tussen de twee.

In het Franse tijdschrift Paris Match laat Delphine zich voor het eerst uit over haar vader. En dat is verrassend positief! “Albert is een buitengewoon aardig persoon”, aldus de prinses.

Ontmoetingen

Albert heeft de bloedband met zijn buitenechtelijke dochter jarenlang ontkend. Dat de eerste ontmoeting tussen de twee na al die jaren zo goed verliep, was ook voor de prinses van België een grote verrassing. “Toen ik mijn vader na vele jaren weer zag, voelde ik dat het contact natuurlijk was. Het was heel gemakkelijk en dat heb ik ook ervaren met mijn broer en mijn zus (koning Filip en prinses Astrid, red.)”, vertelt ze aan het Franse tijdschrift.

Albert heeft ook de kinderen van Delphine, prinses Joséphine en prins Oscar, ontmoet. En ook dat ging 'heel goed' volgens de prinses. Na haar debuut bij de Nationale Feestdag afgelopen zomer opnieuw een teken dat de nieuwste prinses van België steeds meer haar plek vindt binnen haar koninklijke familie?

Bron: Royalty online | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws

Zie ook