Held op hakken: zo draag je high heels zonder pijn

Het wondermiddel heb je hoogstwaarschijnlijk al in huis.

Hoe mooi ze ook staan onder je gloednieuwe japonnetje, een mooi paar hakken of stiletto’s zijn niet altijd even comfortabel. Gelukkig is er een makkelijk trucje om de hele dag zonder pijn op je high heels rond te paraderen. 

Wondermiddel

Regelmatig kijken we vol verbazing toe hoe Kate Middleton van het ene naar het andere evenement afreist. Al vermoeiend genoeg, laat staan op de torenhoge pumps die ze draagt! Op een goede dag houden wij het net een paar uur vol op onze hakken. Gelukkig bestaat er een simpele truc om deze pijn tot een minimum te beperken.

Trek de keukenla maar open. De kans is namelijk groot dat je het wondermiddel al eens eerder hebt gebruikt. Het product dat je gaat helpen om pijnloos op hakken te lopen, is een rolletje leukoplast. Deze huidkleurige tape gebruiken we normaal gesproken als pleister, maar werkt ook goed bij EHBPV: Eerste Hulp Bij Pijnlijke Voeten.

Simpel trucje

Hoe dat precies werkt? Dat is eigenlijk heel simpel. Je plakt een stukje tape om je derde en vierde teen, geteld vanaf de grote teen. Het ziet er niet zo glamorous uit, maar het werkt echt! De zenuwen in die tenen zijn namelijk de grote boosdoener voor pijnlijke voeten aan het einde van de dag. Plak de tenen aan elkaar en je kunt de hele dag moeiteloos paraderen op je stiletto’s!

Andere oplossingen

Heb je nou geen leukoplast in huis? Niet getreurd. Je kunt namelijk ook gewoon sporttape of fashiontape gebruiken. Let wel: deze tape-oplossingen werken vooral goed bij pumps en hakken met een gesloten neus. Draag je peeptoe hakken of hoge sandalen? Dan staan vastgeplakte tenen natuurlijk niet bepaald chic. In dat geval zijn er gelukkig nog andere oplossingen om minder pijn te lijden. Zo bestaan er speciale kussentjes die je bij het voetbed van je schoenen kunt plakken. Hierdoor kom je alsnog pijnvrij de dag door.

Eindelijk behoort die verschrikkelijke pijn tot het verleden. Voortaan kun jij gewoon hooggehakt de deur uit, en dit vervolgens ook de hele dag volhouden. Kortom: dans, zwier, flaneer en paradeer op je hakken. En dat allemaal zonder een vleugje pijn aan je voeten. Althans, dat hopen we dan maar!

Bron: Elegance, Beau Monde archief | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws