Good to know: 6 tips om een verbrande huid weer te herstellen

Zon, zee, en een zijdezacht sunkissed huidje.

Flaneren op het strand kunnen de Beau Mondes van de wereld natuurlijk als de beste. Drankje erbij, zonnehoed op, en genieten maar! Maarre: mocht je tóch na zo’n heerlijke middag flink verbrand thuiskomen, dan hebben we hier zes gouden tips om je huid weer in al z’n glorie te herstellen.

1. Aloë vera

In een verkoelende aftersun vind je vaak het ingrediënt aloë vera. Dit verzorgt, hydrateert en koelt de verbrande huid. Nu kun je een aftersun kopen waar dit ingrediënt in zit, maar je kunt ook een aloë vera-plant gebruiken. Hiervoor snijd je het blad los en haal je de bladeren uit elkaar waardoor je bij het werkende middel komt. Even op je huid smeren en daarna goed afwassen.

2. Verkoelen

Als je huid verbrand is, voelt het vaak warm en pijnlijk aan. Dit komt doordat de warmte niet kan vrijkomen. Een verkoelende douche of bad kan hierbij helpen. Hierdoor gaan je poriën openstaan en ontsnapt de warmte. Dit helpt ook bij een verbrande huid die jeukt.

3. Havermout in bad

Het klinkt raar om havermout in bad te doen, maar het doet zeker wonderen. Als havermout kan weken in het lauwwarme water, komen er stoffen vrij die de pijn kunnen verlichten. Tip: doe het wel in een washandje of zakje, zodat het niet direct in het water kan komen.

4. Pijnstiller

Heb je veel last van je verbrande schouders, dan kan een pijnstiller ook helpen om de pijn te verzachten. Een ontstekingsremmend geneesmiddel, zoals een ibuprofen, is hiervoor geschikt. De pijn zal dan snel minder worden.

5. Kamillethee

Kamillethee is niet alleen geschikt bij maag- en darmproblemen, ook bij een verbrande huid kan het verlichtend zijn. Zet hiervoor een pannetje water op en laat daar een zakje kamillethee in trekken. Laat het even goed afkoelen en dompel er daarna een washandje in. Even deppen op de verbrande huid en je bent klaar!

6. Yoghurt

We blijven nog even in de keuken, want voor de laatste tip moet je een yoghurtmasker nemen. Yoghurt op de huid werkt namelijk verkoelend en verzachtend. Smeer een royale laag aan op je huid en laat even zitten. Spoel het er daarna weer grondig af. Naast dat het de pijn verzacht, brengt het weer vocht in de huid, weekt het dode huidcellen los en voelt de huid daarna weer soepel aan.

Bron: Tips & Weetjes | Beeld: Adobe Stock

Laatste nieuws