Hotspot tip: surfen, shoppen en strand-time in Julianadorp!

Klinkt goed!

Combineer jij tijdens je vakantie of weekendje weg het liefste allerlei bezigheden, zoals shoppen, ontspannen, bewegen en cultuur snuiven? Maak kennis met Julianadorp aan zee! Een prachtige locatie in de Kop van Noord-Holland waar je een goede balans vindt tussen rust en toerisme. Hier is genoeg te beleven, we geven je tips! 

Standaard

Surfen in Nederland

Langs de Nederlandse kust vind je wel een aantal surfscholen, maar het is ook weer niet zo dat het aanbod gigantisch is. Terwijl we toch echt een waterland zijn. Bovenin Noord-Holland zit je goed in Julianadorp, waar surfschool High5 gevestigd is. Het prettige is dat ze lessen bieden aan zowel beginners als gevorderden, dus voor ieder niveau. Na een les van 1,5 uur is de kans groot dat jij op de plank kunt blijven staan!

Voel je zo vrij als een meeuw

Kon je al surfen? Dan kun je ook alleen je uitrusting huren. Wie juist een stapje verder wil die overweegt om te kiezen voor kitesurfles. Jaja, met een plank en parachute op het water voel je je zo vrij als een meeuw. Liever wat rustiger peddelen in het water? Dan kun je tevens suppen. Uiteraard huur je per onderdeel de juiste uitrusting, zodat je geen kou pakt.

Uitrusten op het mooiste en zonnigste strand

Iedereen verdient het om zo op zijn tijd even helemaal niets te doen. En dat kan perfect op het strand van Julianadorp en omgeving. Het is een gigantisch lang en betoverend zandstrand, dat ook wel een als mooiste strand van Nederland wordt genoemd. Maar dat is nog niet alles, want dit strandgedeelte behoort ook nog eens tot het gedeelte van Nederland met de meeste zonuren. Jazeker, neem die handdoek en badkleding maar mee!

Maak er een weekend van!

Na je wateravontuur weer helemaal naar huis rijden? Waarom zou ej, als je neer kunt ploffen in je vakantiehuisje aan het strand? In deze omgeving zit een aanbieder van vakantiehuisjes die gespecialiseerd is in dit gebied: LekkerNaarZee.nl. Dat betekent een selectie van de fijnste huisjes die uitblinken in een uitstekende locatie en hoog comfort. Ook leuk om met een grote groep te gaan, want ze bieden zelfs vakantiehuizen tot 14 personen. Of met je trouwe viervoeter, in sommige accommodaties is je hond namelijk ook welkom! Huisje aan zee huren? Bekijk dan hier het aanbod.

Struinen door gezellige boetiekjes

Heb je de standaard winkels die je in iedere grote stad vindt wel uitgespeeld en ben je wel eens toe aan iets anders? Struin door het winkelcentrum De Riepel in Julianadorp en spot leuke winkeltjes. Ook in het nabijgelegen Callantsoog zijn tal van boetiekjes en winkels met hebbedingetjes te vinden. Zo tik jij een leuke outfit op de kop waar grote kans niemand in jouw omgeving mee rondloopt. Toch ook graag grote ketens tot je beschikking? Maak dan vanuit Julianadorp een uitstapje naar Alkmaar of Schagen, het ligt er vlakbij!

Batterij opladen met wandelingen en nachtrust

Slapen is natuurlijk altijd belangrijk, en op vakantie is het het perfecte moment om je batterij helemaal op te laden. Een knus vakantiehuis is dan wel zo prettig. En wist je dat wandelen ook ontspant en de nachtrust verbetert? Een strandwandeling, of toch een natuurgebied verkennen? In de omgeving spot je natuurgebied Het Zwanenwater, met de twee grootste natuurlijke duinmeren van West-Europa. Een heerlijke plek om van de natuur te genieten en op een leuke manier te ontspannen en je nachtrust te verbeteren. 

Combineer terrasjes met museum

Shoppen en jezelf regelmatig op een lekker drankje en hapje trakteren? Wij zeggen doen! Soms is het daarnaast ook leuk om kennis te verrijken in een museum. In de buurt zijn er genoeg! Een aanrader is het Juttermuseum, waar je naast schatten uit de zee ook hedendaagse kunst kunt spotten. Een welkome aanvulling tijdens een weekendje aan zee, dat ook nog eens in het strandthema past.

Met de kids? Vergeet de speeltuin niet!

Heb je kinderen en gaan je schatjes mee op vakantie? Met surfen, strand, een museum en wat lekkere ijsjes en andere hapjes kunnen ze zich al goed vermaken! Voor de wat jongere kids hebben we nog een extra tip in petto. Speelpark De Goudvis is een oer-Hollandse speeltuin met meer dan 3,5 hectare buitenplezier en 2200 m2 overdekt speelplezier. Zowel tijdens warme als regenachtige dagen is het hier goed vertoeven.

Gun jezelf de tijd en geniet

Last but not least benadrukken we nog graag dat vakantie om ontspannen gaat. Snel een dagje uit is dan vaak minder comfortabel dan een paar dagen eruit, dus gun jezelf gewoon die paar dagen weg. Dat hoeft helemaal niet zo duur te zijn. Kies bijvoorbeeld voor een last minute en maak op vakantie je eigen salade of picknickmand, waar je op het strand van geniet. Tijd voor jezelf hebben is belangrijk, want alleen zo kom je maximaal tot rust. Al zin gekregen om er een paar dagen tussenuit te gaan? We wensen je veel plezier!

Beeld: Adobe Stock

Laatste nieuws