Afkijken bij je schoonzus: de matchende outfits van Kate en Meghan

Zou het opzet zijn?

Ooit waren prinses Kate en hertogin Meghan samen de stralende sterren van de Windsors. Samen met hun prinselijke echtgenoten werden ze gezien als een ware Fab Four, die het imago van de Britse royals zou opvijzelen. Goed, dat is inmiddels een béétje anders uitgepakt. Soms betrappen we de twee echter op subtiel (of minder subtiel) matchende outfits, en worden we herinnerd aan het verloren gegane dream team.

Royal copycats

Natuurlijk zien we de nodige overeenkomsten tussen allerhande royal looks. Een beetje goed afkijken welke designer-outfits je collega’s dragen? Dat kan geen kwaad. Zo zagen we natuurlijk al de Beulah London-japonnetjes die een plaats veroverden in verschillende koninklijke kledingkasten. Ook blijven andere klassieke grote namen (denk Chanel, denk Balmain, denk Alexander McQueen) natuurlijk favoriet bij de royals.

Toch zou je zeggen dat je met een koninklijk budget genoeg leuke outfits kunt vinden die niét bijna rechtstreeks gekopieerd zijn van een look van je schoonzus, toch? Kates styliste moet daar echter lak aan gehad hebben, afgelopen weekend.

Smetteloos wit

Zo viel het verschillende royal fashion experts, waaronder Elizabeth Holmes en het Instagram-account @RoyalFashionPolice op dat Kates look bij een rugbywedstrijd in Marseille dit weekend…

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Rugby World Cup (@rugbyworldcup)

…wel érg veel weg had van Meghans verschijning bij de Invictus Games in Den Haag vorig jaar.

meghan wit pak
Beeld: NL Beeld

“Zelfs tot aan de ronde sieraden aan toe! Het voelt alsof Kates stylist ons in de maling neemt”, schreef Royal Fashion Police bij de foto’s. Tja. Het valt niet te ontkennen dat de outfits in de basis op elkaar lijken, en Kates plotselinge keuze om haar gebruikelijke zijscheiding in te ruilen voor een middenscheiding met weelderig golvende lokken (zoals Meg vaak draagt) houdt de gemoederen bezig.

Verder zitten er overigens de nodige verschillen tussen de outfits – zo is Kates witte broekpak een exemplaar van Alexander McQueen, en ging Meghan in 2022 van top tot teen gekleed in Valentino, op een set hakken van Aquazzura na. Bovendien is Kates blazer een stukje nauwsluitender dan die van haar schoonzus. Meghan koos bovendien voor een set juwelen in een klassiek geelgouden tint, waar Kate haar long-time favorieten van Mappin & Webb in witgoud weer uit haar juwelenkist heeft gepakt.

Kortom: er zijn genoeg verschillen tussen de twee outfits aan te wijzen, maar goed. Fans en criciti van zowel de Waleses als de Sussexes hebben in elk geval weer wat om over te ruziën.

Bron: UFO No More, Royal Fashion Police, Harper’s Bazaar | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws