Royal wedding: prinses Märtha Louise maakt trouwdatum bekend

De bruiloft belooft net zo onconventioneel te worden als de prinses.

Ze moest even op een aanzoek van haar ’tweelingvlam’ wachten omdat de geesten steeds zijn verrassing verklapten (ja, heus), maar de verloving van Noorse prinses Märtha Louise en Durek Verrett is al even een feit. En nu is er dan eindelijk maar toch een trouwdatum!

Bruiloft

Via Instagram maakte het dolverliefde stel het grote nieuws bekend. Bij een romantisch kiekje van de twee schrijft de prinses: “Durek Verrett en ik zijn verheugd om aan te kondigen dat onze aankomende bruiloft plaatsvindt in het historische Hotel Union in Geiraneger op 31 augustus 2024.”

In de rest van haar bericht schrijft de prinses vol lof over haar trouwlocatie. Zo prijst ze de ‘spectaculaire fjorden’ en ‘dramatische bergen’ van de regio rond Geiranger. “Het betekent veel voor ons om onze dierbaren op een plek te verenigen die zo’n rijke geschiedenis en zulke intense natuurervaringen kent. Geiranger is de perfecte plaats om onze liefde te omarmen”, aldus Märtha.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Märtha Louise (@iam_marthalouise)

Royal wedding?

Natuurlijk hadden we geen standaard-bruiloft verwacht van de Noorse prinses en haar sjamaan, maar toch vermoeden we dat er mogelijk ook iets anders schuilgaat achter de keuze voor Geiranger: Märtha Louise heeft immers steeds meer van haar titels moeten afstaan en royal taken moeten neerleggen. Haar carrière als spirituele zakenvrouw deed haar imago én het imago van het Noorse hof namelijk weinig goeds. Dat ze haar titel als hoogheid zonder gêne inzette om cursussen ‘praten met engelen’ te promoten, schoot velen in het verkeerde keelgat.

Een grootse bruiloft in de kathedraal van Oslo zoals broer Haakon, en een traditionele balkonscène bij één van de Noorse paleizen zou in die zin mogelijk het verkeerde signaal afgeven.

Uitstel

Hoe dan ook zal het prikken van een datum én het kiezen van een locatie ongetwijfeld al een flinke mijlpaal zijn voor Märtha Louise en Durek. Begin dit jaar onthulden ze namelijk nog dat Durek eerst een niertransplantatie moest ondergaan, zodat hij in volle gezondheid bij het altaar zou staan.

“Helaas konden we nog geen donor voor me vinden. Märtha zou het gedaan hebben, maar haar nier was niet geschikt. Dus we blijven zoeken. Maar ik ben ervan overtuigd dat we er op een dag één zullen vinden” vertelde hij aan het Duitse blad Bild.

Bron: Instagram @iam_marthalouise, Beau Monde archief | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws