Koninklijke vacature: Kate en William zoeken werknemer voor Kensington Palace

Solliciteren maar!

Altijd al koninklijke ambities gehad? Dan is dit je kans. Prins William en prinses Kate hebben namelijk een vacature online gezet voor een nieuwe werknemer binnen hun huishouden op Kensington Palace.

Huishouden

We weten allemaal dat Kate en William beide het hele jaar door een overvolle agenda hebben. En Kate kan veel, maar de hele wereld overvliegen om werkbezoeken af te leggen, drie kids opvoeden, tussendoor haar fashionable imago onderhouden én nog een huishouden runnen? Nee, óók voor een prinses als Kate is dat niet te doen. En dus laat ze het huishouden over aan iemand die daar wél tijd voor heeft. En nee, het is niet Wills die de toiletpotten op Kensington Palace schrobt en de kaviaar ’s avonds klaarzet. Daarvoor is een speciaal team samengesteld.

Vacature

Of de prins en prinses van Wales onlangs een werknemer hebben ontslagen of dat er zelf iemand is opgestapt weten we niet, maar er is weer een plekje vrij in het huishoudteam van Kensington Palace – en niet zomaar één: er staat een vacature open voor CEO. En waar een leidinggevende van een gemiddeld schoonmaakbedrijf meestal niet een héél indrukwekkend CV hoeft te hebben, zit dat voor deze vacature wel een tikkeltje anders.

De royals hebben een behoorlijke waslijst aan eisen voor de potentiële nieuwe werknemer. Vereisten zijn een flinke bak ervaring, goede communicatieve vaardigheden – oftewel: het kennen van de etiquette – én – zo luidt de vacature: “Voorbeeldig beoordelingsvermogen om doordachte ideeën, inzichten en uitdagingen aan te dragen.” Een salarisindicatie ontbreekt dan weer op de vacature, maar met zo’n lijst aan eisen mogen we toch zeker een koninklijk loon verwachten…

Sollicitatiegesprek

We zijn benieuwd hoe een sollicitatiegesprek met Kate en Wills eruitziet: zouden we een lauwe kop kantoorkoffie aangereikt krijgen om vervolgens plaats te nemen in een grijs kantoortje, of mogen sollicitanten onder het genot van een kopje koninklijke thee plaatsnemen op de sofa in één van de luxueuze zalen van Kensington Palace? Er is maar één manier om daarachter te komen!

Bron: Blauw Bloed | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws