Dit is het favoriete parfum van prinses Caroline

Net als haar moeder!

We weten natuurlijk dat prinses Caroline een grote voorliefde heeft voor everything Chanel. Hoewel je dan misschien verwacht dat haar favoriete parfum de klassieke No.5 is, blijkt dat heel anders te liggen!

Chanel wat de klok slaat

Als hartsvriendin van wijlen Karl Lagerfeld met een Chanel-ambassadrice als dochter, zien we prinses Caroline bijna nooit haar paleisje verlaten zonder minstens één stuk Chanel om’t lijf.

Maar als we verschillende media mogen geloven, kiest de prinses van Hannover niet voor de geuren van haar favoriete label. Nee, de royal zou haar hart (en neus) verloren zijn aan de geur Gardenia Passion van Annick Goutal.

Bloemig

Volgens de Spaanse Marie Claire zou de geur topnoten hebben van gardenia en jasmijn, met een hart van tuberoos en oranjebloesem, en een basisnoot van vanille. Zoet, bloemig, en prima betaalbaar, met een prijs van zo’n €200 euro per flesje.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Goutal Paris (@goutalparis)

Optie twee

Daarnaast zou de prinses ook groot fan zijn van het parfum Fracas, van Robert Piguet. Ook hieruit blijkt dat de hoogheid een duidelijke voorkeur heeft voor bloemige, zoete geuren. De topnoten van Fracas bestaan namelijk uit mandarijn, hyacint, en witte bloemen, met hartnoten van jasmijn, Bulgaarse roos, gardenia, neroli, tuberoos, oranjebloesem en violet. Dit geurtje heeft echter een kruidige ondertoon met basisnoten als vetiver, sandelhout, en musk. Een tikje bloemig, een tikje kruidig, een vleugje mysterie met een elegante touch – perfect voor Caroline, non?

In de voetsporen van prinses Grace

Haar voorliefde voor bloemige geuren lijkt de prinses overigens niet van een vreemde te hebben. Speciaal voor haar huwelijk met prins Rainier van Monaco werkte prinses Grace namelijk samen met de parfumeurs van Creed. Zo kwam de geur Fleurissimo tot stand, die anno nu nog altijd een favoriet is bij velen (waaronder Madonna, weet Vogue Australia te melden).

In dit parfum zitten ook een flink aantal bloemige geuren verwerkt – van iris en viool tot (daar is-ie weer!) de tuberoos. Zo blijken de favoriete parfums van prinses Caroline een goede dosis nostalgie met zich mee te dragen!

Bron: Marie Claire España, Vogue Australia | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws