Wedding bells: déze royals gaan volgend jaar trouwen

De droomprins krijgt eindelijk zijn droomprinses!

Nóg meer leuk nieuws deze week voor royalty watchers en tiara-fans: er komt namelijk weer een grootse royal wedding aan! Gisteren kondigde het hof van Brunei namelijk aan dat hun prins Mateen in januari in het huwelijksbootje stapt. En dat betekent anderhalve week (!) vol feest, liefde, en glamour.

Groot feest

Gisteren maakte de Sultan van Brunei, Hassanal Bolkiah, bekend dat zijn zoon komend jaar in het huwelijksbootje stapt. De 32-jarige prins trouwt zijn grote liefde Anisha Rosnah Adam in januari 2024, met een hoop feestelijkheden en ceremoniële pomp and circumstance welke meer dan een week in beslag nemen. Ga er maar aanstaan!

De festiviteiten moeten van start gaan op 7 januari, en duren dan ruim tien dagen. Op 11 januari vindt de Islamitische huwelijksceremonie plaats, en de receptie is drie dagen later op 14 januari. Op 15 januari is er vervolgens een groots banket voor de genodigden. Dat belooft nog wat!

Vrijgezel

Als tiende zoon en vijfde in lijn naar de troon van Brunei heeft Mateen een stuk minder druk op z’n schouders dan bijvoorbeeld halfbroer en kroonprins Al-Muhtadee Billah. En net als veel andere royals, kan Mateen lekker z’n eigen ding doen. Hiervan deelt hij regelmatig stijlvolle foto’s deelt via Instagram. Eerlijk zeggen: wie zwijmelt hier nu niet een béétje bij weg?

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mateen (@tmski)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mateen (@tmski)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mateen (@tmski)

Het zal je dan ook niet verbazen dat met met deze aankondiging de dromen van een hoop aspirant-prinsessen in duigen vallen, want de knappe prins was lange tijd een van ’s werelds meest begeerde bachelors. Tja – goede looks, een schathemelrijke vader en een fors familiefortuin, én buurten met collega-royals van over de hele wereld? Wij hadden het ook wel geweten!

Relatie

Overigens was de prins al enige tijd van de markt. Zo weet Royal Central te melden dat zijn aanstaande bruid ook al bij enkele eerdere familiebruiloften werd gespot. Naar verluidt is Anisha de dochter van één van de raadsheren van de Sultan, en zou haar broer hecht bevriend zijn met prins Mateen. Wel zo fijn natuurlijk om vooraf te weten dat het qua schoonfamilie ook helemaal snor zit!

Verschillende bronnen melden dat Anisha zelf een ambitieuze jongedame is, met een universitaire graad van de Engelse Bath University. Daarnaast zou ze zelf ondernemer zijn op het gebied van onder meer reizen en mode. Een goede match voor de ondernemende prins!

Bron: BNN Breaking News Network, The Independent, Beau Monde archief | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws