Hoe gaat het nu met ex-prinses Mako?

Ze liet alles achter voor de liefde, maar hoe bevalt dat nieuwe leven eigenlijk?

Inmiddels is het twee jaar geleden dat Mako Komuro haar titel opgaf om te kunnen trouwen met haar grote liefde, die tot grote afschuw van het Japanse hof een heel gewone burger was. Vandaag mag zij in thuishaven New York 32 kaarsjes uitblazen. Hoe is het verdergegaan met dit omgekeerde sprookje?

Drukke week

Deze week zullen Mako Komuro en haar echtgenoot, Rei Komuro, ongetwijfeld druk zijn met visite ontvangen en cadeautjes openen. Vandaag is het namelijk de verjaardag van de voormalig prinses, en komende donderdag is het stel twee jaar getrouwd.

Dat huwelijk ging destijds overigens niet zoals we gewend zijn van een gemiddeld prinselijk paar: geen designerjapons, geen klederdracht, geen eindeloze fanfares, toeters, bellen, en ga zo maar door. Een simpel documentje ondertekenen, de pers te woord staan in een bijzonder klinisch en sfeerloos zaaltje, en weer door.

Huwelijk Rei Komuro en Mako Komuro
Beeld: NL Beeld

Keeping up with the Komuro’s

Mako en Kei wilden na hun huwelijk dolgraag bewijzen dat ze het leven als gewone burgers prima aankonden. Kort na de bruiloft verhuisden ze naar een klein studiootje in NYC – weer eens iets anders dan een keizerlijk paleis – en ook de flinke som geld waar de voormalige prinses recht op had door haar vertrek uit de familie, wees Mako af. Zónder die 1,3 miljoen dollar zouden ze het ook wel redden.

Een tegenvaller was dat het Kei tweemaal niet lukte om te slagen voor het bar exam, een vereiste als je het recht wilt beoefenen in New York. Hij kon daardoor slechts aan de slag als juridisch assistent. Mako hield zich ondertussen bezig met een museumbaantje, maar deed dit als vrijwilliger, dus daarmee kwam ook geen brood op de plank. Na een derde poging is Kei wél geslaagd, en deze lente werd hij aangenomen bij het prestigieuze advocatenkantoor Lowenstein Sandler. Nu kan Kei eindelijk doen wat hij écht wil en daar ook nog een leuke boterham aan verdienen.

mako kei komuro
Beeld: NL Beeld

En als we de kiekjes mogen geloven, dan bevalt het leven in NYC de twee prima. Weg zijn de stijve mantelpakjes en zijscheidingen die we aan het hof zagen. In plaats daarvan worden de twee met enige regelmaat gespot in comfortabele, casual outfitjes, de haren in de wind, en de handjes lieflijk vast. Awww!

Controversieel koppel

Mako en Kei zijn al bijna tien jaar samen, maar moesten heel wat tegenslagen doorstaan voordat ze überhaupt in het huwelijksbootje konden stappen. Allereerst werd de relatie afgekeurd vanwege de eenvoudige afkomst van Kei, en toen bleek dat zijn moeder ook een groot geldbedrag had aangenomen van een ex om voor de scholing van haar zoon te betalen, waren de rapen gaar in Japan.

Zowel de keizerlijke familie als het grote publiek zagen het huwelijk niet zitten, maar Mako zette door. Die titel en het geld konden haar gestolen worden en met een bescheiden trouwceremonie liet ze zien dat ware liefde álles overwint. Kijk, dat noemen we nog eens een echt prinsessensprookje, met toch nog een happy end.

Bron: Beau Monde archief, PEOPLE | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws