Een nieuwe baan voor ex-prinses Mako

Nadat ze haar koninklijke titel opgaf voor de liefde, moet de voormalige royal haar handen uit de mouwen steken. Al hoeft ze niet op een riant salaris te rekenen...

Mako Komuro, voormalig prinses van Japan, gaf afgelopen herfst haar koninklijke titels op om met een ‘gewone burger’ te trouwen. Ze wees daarbij een vergoeding van zo’n 1 miljoen euro af, en moet nu zelf aan de bak. Nu is Mako’s eerste baantje in haar nieuwe leven een feit!

Frisse start

In Japan moeten royals afstand doen van hun koninklijke titels en privileges wanneer ze met een burger trouwen. Een grote opoffering voor de liefde, maar prinses Mako had het over voor haar vriendje Kei Komuro, die ze op de universiteit ontmoette. In oktober 2021 gaven ze elkaar na een jarenlange verloving het jawoord, en sindsdien zijn de Komuro’s een nieuw leven begonnen in New York City. Hoewel de ex-prinses recht had op een vergoeding van 1 miljoen euro, besloot ze die af te wijzen en op eigen houtje een leven in de States op te bouwen. Mako zou nu een job hebben gevonden, maar erg veel schuift het naar verwachting niet.

The Met

Volgens de Japan Times heeft de voormalig prinses nu een baantje in het prestigieuze Metropolitan Museum of Art, het grootste museum van de VS in hartje Manhattan. Mako zou daar werken op de afdeling Aziatische kunst en helpen bij de voorbereiding van een kunsttentoonstelling over de monnik die in de 13e eeuw het Boeddhisme in Japan introduceerde. Klinkt chic, zo’n baan bij The Met, maar het Japanse nieuwsblad vermeldt óók dat het om een ‘onbetaalde vrijwilligersfunctie’ gaat. Vooralsnog is het dus Mako’s echtgenoot Kei die voor brood op de plank moet zorgen met zijn juridische werk.

Kei en Mako Komuro in New York, 2021. Beeld: BrunoPress

Een goed CV

Hoewel Mako dus niet maandelijks een leuk bedrag op haar bankrekening hoeft te verwachten, past deze vrijwilligersbaan haar als een handschoen. Toen ze nog prinses was, studeerde Mako namelijk cultureel erfgoed aan de International Christian University, kunstgeschiedenis aan de Universiteit van Edinburgh en kunstmuseum- en gallerijstudies aan de Universiteit van Leicester.

“Ze heeft er de juiste vaardigheden voor en is waarschijnlijk verantwoordelijk voor een aantal stukken uit de collectie”, vertelt een voormalig curator van The Met aan People. “Over het algemeen is dit werk dat heel veel voorbereiding vraagt en vaak betekent dat veel tijd doorbrengen in de bibliotheek.” Wat zo gek nog niet klinkt voor een ex-prinses die de anonimiteit op wil zoeken.

Bron: People | Beeld: ProShots, BrunoPress

Laatste nieuws