Sarah Ferguson krijgt bakken kritiek na tv-verschijning

'Gelukkig heeft wijlen de Queen dit niet hoeven zien'

Sarah Ferguson is van bijna alle markten thuis. De Yorkse hertogin schrijft, maakt podcasts, YouTube-video’s, doet natuurlijk aan de nodige liefdadigheid, én vond tussendoor nog tijd om zichzelf de titel van ‘Super Granny’ te geven. Toch zijn kijkers van Britse ochtendshow This Morning niet overtuigd door de Duchess.

Presentatrice

Gisterochtend maakte Fergie haar presentatiedebuut, schrijft Hello! Magazine. Naast hosts, Alison Hammond en Dermot O’Leary, en alleswetende spraakwaterval Gyles Brandreth, nam de hertogin plaats aan tafel in de ochtendtalkshow. Hier passeerden allerlei onderwerpen de revue – van ‘het belang van defibrillatoren’ tot ‘hoe je je huid moet beschermen’, én natuurlijk hoe het is om je kerstdiner te spenderen aan tafel bij de Windsors. Ook voorzag de hertogin bellende kijkers van allerhande levensadviezen.

Zelf deelde Sarah aan het begin van de show dat zij als ‘fluff’ zou fungeren naast haar ervaren collega-hosts, maar ze bleek zelf ook nauw betrokken te zijn bij het maken van het programma! Zo onthulde de hertogin: “Als gastredacteur van vandaag heb ik achter de schermen met het geweldige team gewerkt aan enkele van de onderwerpen waar ik het meest om geef.”

Kritiek

Hoewel Sarah het prima naar haar zin leek te hebben aan tafel in de ochtendshow, was niet iedereen overtuigd van de presentatiekunsten van de hertogin. Na afloop zijn er heus enkele positieve reacties te lezen, daar niet van. Zo schrijft één fan: “Wat jammer dat dit eenmalig is! De Duchess of York is fantastisch bij This Morning!”

Maar over het algemeen heerst er vooral verwarring over Sarah’s ‘ongemakkelijke’ aanwezigheid in de show. In de Daily Mail wijdt columnist Jan Moir er zelfs een uitgebreid stuk aan, waarin zij haar mening bepaald niet onder stoelen of banken steekt. “Ik wil wil eerlijk zijn. En ik wil aardig zijn. Maar als het aankomt op de hertogin op live televisie, kunnen deze twee waarden onmogelijk samengaan”, opent zij haar column. Even verderop schrijft ze: “Ik ben dankbaar dat wijlen de Queen is heengegaan zonder te moeten aanschouwen hoe haar schoondochter op tv aanraadt om te investeren in ondeugend ondergoed om de ‘sexy terug in je huwelijk’ te krijgen.” Van The Guardian krijgt de uitzending een schamele één ster. “Sarah Fergusons liefdestips maken een verdoemde show nog desastreuzer”, kopt de krant. Oeiii!

Ook op X, het platform dat voorheen bekend stond als Twitter, deelt menig kijker dat ze not impressed waren door de hertogin. “Wat betreft Sarah Ferguson bij This Morning gisteren…ik heb het uitgezet”, schrijft de één. Een ander deelt: “Serieus? Sarah Ferguson die romantisch advies uitdeelt? Haal deze vrouw van m’n scherm!”

Nieuwe baan

Hoewel we weten dat Fergie inmiddels wel wat kritiek gewend is, zal het weinige enthousiasme over haar verschijning de hertogin toch niet helemaal in de koude kleren gaan zitten, gokken we. Zo hoorden we vorige maand nog dat er serieuze plannen waren om de Duchess een eigen talkshow te geven in de Verenigde Staten.

Producent Amy Rosenblum deelde toen in een interview met The Daily Mail: “Sarah heeft het me gezegd: ik wil een eigen talkshow! Ik wil een eigen talkshow.” Ze vervolgde: “Ongeveer vijftien jaar geleden heb ik een pilot voor een talkshow opgenomen met Sarah.” Helaas moesten de twee het destijds opnemen tegen Ellen Degeneres en we weten natuurlijk allemaal hoe dat is afgelopen. “Maar, Sarah was écht goed in wat ze deed. Sindsdien zijn we vriendinnen”, aldus Rosenblum. De producente is dus overtuigd – nu de rest van de kijkers nog…

Bron: Hello! Magazine, The Daily Mail, The Guardian | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws