Prins Harry volgt in grootmoeders voetsporen tijdens feestelijk uitstapje

De prins toont z'n beste moves!

Verrassing! Gisteravond doken niemand minder dan de Duke and Duchess of Sussex op in het Canadese Vancouver voor een ijshockey-wedstrijd. Natuurlijk had hun bezoekje een erg goede reden, maar los daarvan zag het er ook uit alsof de twee het gewoon ouderwets gezellig hebben gehad.

Historische gebeurtenis

Als men in Canada érgens dol op is, dan is het wel ijshockey. Gisteravond zat de Rogers Arena dan ook stampvol voor een match tussen de Vancouver Canucks en de San Jose Sharks. Onder hen bevonden zich ook twee bijzonder koninklijke gasten: prins Harry en Meghan Markle waren namelijk ook aanwezig!

Bovendien had Harry tijdens deze avond een bijzondere taak. Hij mocht namelijk niet alleen toekijken vanuit het publiek, maar waagde zich zelf ook op het ijs. Hier was het aan de hertog van Sussex om de ceremoniële eerste puck van de avond op het ijs te laten vallen.

Royalty-kenners zagen hiermee direct een parallel met wijlen Queen Elizabeth. Ruim 21 jaar geleden kreeg zij namelijk dezelfde rol toebedeeld. Toen maakte de hoogheid haar opwachting naast lokale legende en ijshockey-grootheid Wayne Gretzky – geheel passend gekleed in de rode tinten van de Canadese vlag.

Elizabeth en Wayne Gretzky, Vancouver 2002.
Beeld: NL Beeld

Mooie reden

Overigens is het natuurlijk niet zomaar dat een royal zich op je ijsvloer begeeft. De aanwezigheid van de Sussexes stond dan ook geheel in het teken van een doel waar zij veel om geven.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Vancouver Canucks (@canucks)

Zo vindt begin 2025 namelijk een bijzondere editie van de Invictus Games plaats in de Canadese steden Vancouver en Whistler. Tijdens deze editie van het sportevenement voor veteranen wordt namelijk voor het eerst aandacht besteed aan aangepaste versies van winterse sporten! En waar beter om dat te vieren dan op het ijs in Canada, non?

Zelf schrijft het Canadese team bij het bijzondere kiekje: “Prins Harry is de oprichter en beschermheer van het Invictus Games Fonds. En in 2025 zullen de Invictus Games naar Vancouver en Whistler komen, waar we legerveteranen, militairen, en hun families van over de hele wereld zullen verwelkomen voor een viering van hun diensten en de ongeëvenaarde kracht van sport als hulpmiddel bij hun herstel.”

Avondje uit

Hartstikke aardig natuurlijk, dat de Sussexes zich zo inzetten voor het goede doel. Maar het lijkt er ook op dat de twee gewoon een topavond gehad hebben. Zo zien we Harry met enkele uitbundige dansmoves een doelpunt vieren, en zet la Markle haar wijntje ook opzij om de sporters toe te juichen.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Vancouver Canucks (@canucks)

“Twee punten en twee nieuwe Canucks-fans vanavond!”, valt er bij de vrolijke video te lezen. Wie weet: zouden H&M bij thuiskomst meteen een stel hockeyschaatsen voor zichzelf hebben aangeschaft? Wij zien het al he-le-maal voor ons!

Bron: Hello! Magazine, Instagram @canucks, Invictus Games | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws