Prinses Eugenie openhartig over commentaar over uiterlijk: ‘Ben het zat’

'Al die opmerkingen over mijn uiterlijk hebben mijn relatie met eten veranderd'

De jongste dochter van Sarah Ferguson, prinses Eugenie, is recent in de Britse podcast Table Manners erg openhartig geweest over haar leven in de spotlights. Zo laat ze weten dat ze door haar leven in het publieke oog een erg slechte relatie heeft gekregen met eten – doelend op het constante commentaar dat ze kreeg op haar uiterlijk.

Commentaar

Bij de podcast Table Manners draait het allemaal om eten, familie en het houden van een gezellig gesprek. Maar dat gesprek ging niet alleen maar over rozen, zo konden we horen. De prinses sprak namelijk openhartig over haar slechte relatie met eten, die ze door de jaren heen heeft ontwikkeld door haar public appearances. “Ik ben het zo zat om overal commentaar te lezen op welke kleding ik draag, of om te horen dat ik er ‘moe uitzag’. Dat zijn dingen die je bijblijven”, aldus de prinses.

“Ik heb er heel zeker gevolgen aan overgehouden. Ik heb namelijk problemen met eten. Al die opmerkingen over mijn uiterlijk hebben mijn relatie met eten veranderd, omdat ik het gevoel heb dat ik er altijd op een bepaalde manier moet uitzien. Ik heb zó vaak gehoord dat ik er vreselijk uitzag…”

Pesten

Ze gaat verder met: “Ik denk dat iedereen die in de spotlight staat daarmee te maken krijgt. Maar in onze familie begint dat al op die perfecte leeftijd van – laat ons zeggen, dertien jaar. Nét op het moment dat je extra gevoelig bent voor zulke dingen.” Eugenie legt uit dat je op die leeftijd er nog steeds uitziet als een kind met hoop babyvet. “Je wordt dan sowieso al gepest door alle jongens, en dan komt opeens de media er nog bij.”

Naar Portugal

De impact van de media heeft Eugenie er dan ook toe doen beslissen dat zij samen met haar man Jack en haar twee koters verkaste naar Portugal. “Portugal is voor mij een droom, want ik kan er bijvoorbeeld naar de supermarkt in mijn joggingbroek en met warrig haar, zonder dat iemand me lastigvalt.”

Bron: HLN | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws