Endgame, het langverwachte boek vol onthullende royalty verhalen is uit

Spannend! Of toch niet?

Er werd al lang over gesproken, geschreven, gespeculeerd, en binnen sommige kringen waarschijnlijk ook gevloekt. We hebben het over het langverwachte boek van royalty-journalist Omid Scobie. Endgame: Inside the Royal Family and the Monarchy’s Fight for Survival ligt vanaf vandaag officieel in de schappen!

Een boek vol onthullingen?

Het is zover: het gloednieuwe boek van royalty-journalist Omid Scobie is uit en kan vanaf vandaag officieel door iedereen gelezen worden. Deze naam komt je wellicht bekend voor: hij was namelijk samen met Carolyn Durand verantwoordelijk voor het boek Finding Freedom, over de relatie tussen Harry en Meghan en hun uiteindelijke vertrek uit het paleis. De schrijver zou al jaren close zijn met de Sussexes, en volgens verschillende gelekte fragmenten zou de nieuwe publicatie een hoop problemen tussen prins Harry en Meghan en de rest van de Windsors kunnen veroorzaken. Of naja: na alles wat er recentelijk al over hen is gepubliceerd, including de memoires van prins Harry himself, kun je je afvragen of er nog iets nieuws te melden is.

Geruchtenmolen

De geruchtenmolen draaide de afgelopen tijd al overuren omtrent het boek en dus moeten we voorzichtig tot de conclusie komen dat veel hoogtepunten uit het boek al lang en breed besproken zijn. Zo zou naar voren komen dat prinses Anne een grote rol heeft gespeeld bij de uitzetting van Harry en Meghan uit Frogmore Cottage. In het nieuwe boek zou flink worden gewezen naar de zuster van de koning wat betreft de beslissing over ‘Frogxit’.

Ook was er in gelekte stukken te lezen dat Harry er ‘helemaal alleen’ voor stond rond het overlijden van z’n grootmoeder (en zelfs niet eens wist dat de Queen op sterven lag). “De volgende ochtend hadden de Sussexes er geen idee van dat Buckingham Palace al plannen maakte voor de laatste uren van de koningin, en de eerste dagen van het nieuwe tijdperk van de monarchie – totdat de telefoon van de hertog begon te rinkelen”, aldus Scobie in zijn boek.

Harry en Meghan

Hoewel er wordt gezegd dat Scobie zo ongeveer de trouwste ‘cheerleader’ van Harry en Meghan is en er alles aan doet om Charles, Camilla, William en Kate in een kwaad daglicht te stellen, hebben de twee naar verluidt met klem afstand genomen van het boek. De MailOnline heeft eerder deze maand naar eigen zeggen verschillende ‘Sussex insiders’ gesproken die dat beweren. Nieuwe onthullingen over onderlinge spanningen zouden natuurlijk funest zijn voor een voorzichtige verzoening. Ga jij het lezen?

Bron: Hello! Magazine, Archief Beau Monde | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws