Prinses Ingrid Alexandra vraagt broertje naar zijn beruchte balkon-moment

Het Noorse hof deelde een zoet interview met prins Sverre Magnus door zijn zus.

Het kan je bijna niet ontgaan zijn dat dit weekend de achttiende verjaardag was van de Noorse prins Sverre Magnus, de jongste zoon van prins Haakon en prinses Mette-Marit. De prins heeft dan misschien geen groots gala gekregen zoals zijn zus, prinses Ingrid Alexandra, maar een gezellig interview dóór zijn zus zat er wel in.

Jarige prins

Wanneer je te paleize opgroeit, dan geldt meestal dat je achttiende verjaardag flinke veranderingen met zich meebrengt. Als volwassen royal komt er immers nogal wat op je af! Toch hielden de Noren het casual voor de verjaardag van prins Sverre Magnus. Hij mag dan de derde in lijn naar de troon zijn, maar technisch gezien valt hij niét onder het Koninklijk Huis van Noorwegen – daar is alleen plek voor zijn grootouders, zijn ouders, en z’n grote zus.

Daarom ging de verjaardag van Sverre met een stuk minder bombarie voorbij dan die van Ingrid Alexandra. Toch staat het Noorse hof op een geheel eigen manier stil bij de verjaardag van de jonge royal: met een interview door z’n zus!

Broer en zus

Ze mogen dan in een paleisje wonen: ook Sverre Magnus en Ingrid Alexandra zijn gewoon broer en zus. En dat betekent dat er in het interview dat het Noorse hof gisteren publiceerde over en weer flink wat plagerijen te zien waren. Zo opent Ingrid het gesprek met de weinig subtiele: “Ik moest deze vragen beantwoorden toen ik achttien werd, dus jij moet ook.” Ha! En de toon is gezet, hoogheid.

Ook Sverre ziet zijn kans schoon om z’n zus lekker terug te jennen. Wanneer de prinses vraagt waarom het zo leuk is om haar broer te zijn, veinst Sverre flink te moeten nadenken over een mogelijke reden. Uiteindelijk komt de prins toch nog met het feit dat z’n zus hem veel ‘life lessons‘ geleerd heeft door de jaren, en dat ze ondanks de eindeloze hoeveelheid gekibbel in hun kindertijd toch erg hecht geworden zijn. Zoet!

Gamer-prins

Het hele doel van het interview was natuurlijk om de wereld een klein inkijkje te geven in het leven van Sverre, en daarom vraagt Ingrid haar broer ’t spreekwoordelijke hemd van het lijf. Zo komen we te weten wat zijn favoriete dier is (hond), z’n lievelingsfilm (The Shawshank Redemption) en z’n favo serie (Brooklyn Nine-Nine).

Bovendien verklapt Sverre dat hij (net als onze prinsesjes vroeger!) graag Minecraft speelt. Wie weet: zouden de next-gen royals gezellig met z’n allen achter de computer kruipen voor een avondje gamen?

Dát moment

Dat Ingrid Alexandra als een echte journalist de moeilijke onderwerpen niet mijdt, blijkt wel wanneer zij haar broer vraagt naar dat ene, virale moment op het paleisbalkon enkele jaren eerder. Precies ja, de ‘dab’:

Achteraf gezien kijkt Sverre met enige gemengde gevoelens terug op dit moment. Zo legt de prins uit dat hij zijn lesje wel geleerd heeft. Maar volgens hem was de actie vooral te wijten aan een regelrechte sugar rush. “Ik had heel veel ijs gegeten. Ik denk dat ik daar vijf ijsjes diep stond, en toen had ik een suiker-kick precies op het moment dat we naar buiten gingen.”

Zo’n viraal moment hoeven we dus niet snel weer te verwachten van de jonge royal, maar als steun en toeverlaat voor z’n zus zal hij ongetwijfeld onmisbaar zijn de komende jaren. Met hun band zit het in elk geval wel goed!

Bron: Royal Central, Instagram @detnorskekongehus | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws