Aha: zo weet je wat voor pony je het best staat

Van klassieke rechte pony tot trendy curtain bangs.

Eens in de zoveel tijd slaat die drang weer toe: waarom laat je eigenlijk geen pony knippen? Om er zeker van te zijn dat je je een modelletje laat aanmeten dat jouw sterke punten benadrukt, zetten wij een set handige tips op een rijtje. Zo ga je goed voorbereid naar je afspraak voor die grote verandering!

Vorm van je voorhoofd

Hoewel een pony de meeste mensen wel staat, zijn er ook gevallen waarin je beter niet voor deze haarstijl kunt kiezen. De grootte van je voorhoofd speelt hierin een belangrijke rol. Heb je een vrij klein voorhoofd? Dan is de kans groot dat bangs niet helemaal jouw ding zijn. Al zou je dan altijd voor een rechte pony kunnen gaan – wat overigens ook een match kan zijn voor mensen met een mediumgroot voorhoofd. Mensen met een langer voorhoofd kunnen het beste een iets kortere pony kiezen. Hiermee accentueer je namelijk de lijnen van je gezicht, je wenkbrauwen en je ogen. En dat zorgt ervoor dat je gezicht nog beter naar voren komt.

Vierkant gezicht

Heb je een brede hoekige kaaklijn en zijn je voorhoofd en jukbeenderen dezelfde breedte? Dan heb je een vierkant gezicht. Een pony die bij jou het beste past is een warrige pony zoals een shaggy fringe of curtain bangs. Dit model zorgt ervoor dat de ronde vormen van je gezicht zachter naar voren komen. Ook een pony langs je gezicht helpt bij het zachter maken van je gezicht.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Penélope Cruz (@penelopecruzoficial)

Ovaal gezicht

Heb je een brede hoekige kaaklijn en zijn je voorhoofd en jukbeenderen dezelfde breedte? Dan heb je een vierkant gezicht. Een pony die bij jou het beste past is een warrige pony zoals een shaggy fringe of curtain bangs. De pony zorgt ervoor dat de ronde vormen van je gezicht zachter naar voren komen. Ook een pony langs je gezicht helpt bij het zachter maken van je gezicht.

Lang gezicht

Wanneer je de lengte van je gezicht wilt verbloemen, kun je het beste kiezen voor een rechte pony. Een long blunt fringe is ook een goede keuze, omdat je gezicht hierdoor korter en breder lijkt. Of kies voor een dichte pony á la actrice Jane Birkin, waarmee je gezichtsvorm mooi geaccentueerd wordt!

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Marie Claire Brasil (@marieclairebr)

Rond gezicht

Heb je brede jukbeenderen en een brede kaaklijn waardoor je gezicht korter oogt? Dan heb je een ronde gezichtsvorm. Een rond gezicht komt goed tot zijn recht met een gelaagde pony, omdat deze pony je gezicht langer doet lijken. Ook een schuine pony of iets kortere rechte pony laten je jukbeenderen nog mooier naar voren komen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Selena Gomez (@selenagomez)

Bovenstaande is overigens slechts een suggestie. Hoewel deze pony’s goed kunnen staan bij een bepaalde vorm, kun je nog altijd het beste advies inwinnen bij je kapper. Diegene kan dan het beste met je meedenken over wat jou het leukst zal staan!

Bron: Tips en Weetjes, Marie Claire | Beeld: NL Beeld 

Laatste nieuws