Leonor in actie: kroonprinses maakt debuut bij Pascua Militar

De troonopvolgster vergezelde haar ouders bij de jaarlijkse militaire paasceremonie op het Koninklijk Paleis in Madrid. 

Het is geen gewone zaterdag voor prinses Leonor. Voor de allereerste keer vergezelde de Prinses van Asturias haar ouders, Koning Felipe en Koningin Letizia, tijdens de militaire paasceremonie. Compleet in militair uniform.

Eerste Pascua Militair

Wanneer je als royal de officiële status van meerderjarige bereikt, komen er opeens heel wat plechtigheden bij. Plechtigheden waarvoor je als troonopvolger je neus zeker niet kunt drukken. Sinds prinses Leonor officieel volwassen is, zagen we haar al bij een aantal officiële gelegenheden. Naar verwachting voegde de prinses zich vandaag dan ook bij Koning Felipe en Koningin Letizia tijdens de Pascua Militar.

Beeld: NL Beeld.

Tijdens de jaarlijkse ceremonie wordt het nieuwe militaire jaar gemarkeerd en wordt een eerbetoon gebracht aan de strijdkrachten, waar ook de Prinses van Asturias dit jaar bij was. En hoewel ze nog maar 18 jaar oud is, deed Leonor dit met verve. Ze straalde niets anders dan zelfvertrouwen uit in haar militaire uniform.

Militaire training

De kledingkeuze van Leonor komt niet als een verrassing. In september schreef de kroonprinses zich in bij de Algemene Militaire Academie van Zaragoza, waar ze drie jaar lang een militaire training zal volgen. Nadat ze haar eerste jaar voltooit, zal ze vermoedelijk naar de marineacademie in Spanje gaan. Haar laatste jaar zal ze waarschijnlijk een training aan de Algemene Luchtmachtacademie volgen.

Beeld: NL Beeld.

Overigens was Leonor niet de enige die haar militaire ensemble voor de gelegenheid uit de kast trok. Ook Felipe droeg zijn militaire uniform, compleet met rode sjerp en glinsterende medailles.

De fashion fluent Letizia koos voor de gelegenheid voor een klassieke en chique look. De koningin droeg een hooggesloten zijden rok en blouse, en combineerde dat met een simpele punthak.

Bron: Daily Mail | Beeld: NL Beeld 

Laatste nieuws