Leonor straalt naast trotse vader bij officiële gelegenheid

Leonor means business!

Wanneer je als jonge prinses de volwassenheid bereikt, komt er opeens een hoop op je af. Daar kunnen onze eigen Amalia en de Belgische Elisabeth over meepraten, maar sinds eind oktober is ook de Spaanse Leonor met een hoop plechtigheden officieel volwassen. En dat zij haar rol als troonopvolger hartstikke serieus neemt, bewees ze gisteren maar weer.

Trouw zweren

De huidige generatie Spaanse royals heeft het niet zo op decadente uitspattingen – en geef ze eens ongelijk, aangezien dat precies is waar hun voorgangers om verguisd werden. In plaats van een groots gala voor Leonors achttiende verjaardag, stonden er ‘slechts’ een aantal plechtigheden op de agenda waarbij de kroonprinses trouw zwoer aan de Spaanse grondwet. En vooruit – een ererondje door de stad om te zwaaien naar de toegestroomde menigte.

Daarnaast kreeg zij enkele medailles omgehangen door vertegenwoordigers van het Spaanse lagerhuis en de Spaanse senaat.

Accessoires

En het zijn precies die eremedailles die vandaag hét belangrijkste deel van Leonors outfit vormden. Naast haar vader, koning Felipe, en moeder, koningin Letizia, woonde de prinses van Asturias namelijk de opening van het parlementaire jaar bij.

Leonor, Felipe, Letizia
Beeld: NL Beeld

In tegenstelling tot de Britten, waarbij deze gelegenheid gepaard gaat met traditionele mantels en onbetaalbare kroontjes, houden de Spanjaarden het hier ook zakelijk. Zo draagt koningin Letizia één van haar favoriete Carolina Herrera-japons en -capes, met een set kittige hakjes van Daniela.

Manlief houdt het simpel met een goed pak, zoals we van hem gewend zijn. En aan Felipes rechterhand straalt Leonor één en al zakelijkheid uit met haar donkergroene Adolfo Dominguez-jurk, Hugo Boss-pumps, en Carolina Herrera-mantel – deze laatste uiteraard geleend uit moeders kledingkast.

Beeld: NL Beeld

Een simpele, zakelijke outfit voor de jonge tienerprinses. Niet bijzonder sprankelend, maar goed – dat houden we nog van Leonor tegoed voor een gala te zijner tijd, non? Bovendien trekt het simpele kleurenpalet van smaragdgroen met camel-tinten volop de aandacht naar de bijzondere accessoires van de prinses: net als vaders draagt zij namelijk de eerdergenoemde eremedailles om haar hals. De boodschap lijkt duidelijk: Leonor means business!

Plechtig evenement

Waar dit evenement over het algemeen bijzonder officieel en plechtig is…

Beeld: NL Beeld

…spotten we toch nog enkele kleine onderonsjes tussen vader en dochter:

Beeld: NL Beeld

Blijft leuk: naast koning is Felipe ook gewoon een heel trotse vader die z’n kleine meid volwassen ziet worden.

Bijzonder detail: het was niet de éérste keer dat Leonor bij deze gelegenheid aanwezig was. Waar in Nederland geldt dat onze prinsessen pas na hun achttiende verjaardag hun opwachting maken bij Prinsjesdag, zijn Leonor en zusje Sofía al enkele keren op vrijwillige basis gespot bij de plechtige gelegenheid. De jongste dochter van het koninklijk paar liet dit keer echter verstek gaan, aangezien zij au moment in Wales haar middelbare school afmaakt. Hopelijk kan ook zij binnenkort weer van de partij zijn!

Bron: UFO No More, The Daily Mail, Nouveau | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws