Lief gebaar Felipe bij eedaflegging Leonor gaat viraal

De Spaanse koning toont zich een liefhebbende vader.

Het Spaanse Casa Real staat altijd garant voor lieve familiemomenten. Geen gedoe met tiara’s en eindeloze designerjapons, maar gewoon de royal duties uitvoeren en daarnaast heel veel lol hebben met je familie. Gisteren zagen we daar weer een paar mooie voorbeelden van tijdens de eedaflegging van prinses Leonor.

Volwassen prinses

Gisteren was het 31 oktober, en dat betekende groot feest in Spanje. Het was namelijk exact achttien jaar geleden dat de prinses van Asturias, de oudste dochter van koning Felipe en koningin Letizia, het levenslicht zag.

Dat vierden zij niet met een galadiner voor collega-royals, maar met een plechtige ceremonie waarin de prinses trouw zwoer aan de Spaanse grondwet, een set onderscheidingen voor de jonge troonopvolger, een lunch met politici en prominenten, en een militaire parade. Tussen al die plechtigheden door was het vooral een dag vol lieve familiemomenten tussen de trotse ouders en hun volwassen dochter.

Prinses Leonor en koningin Letizia, 31 oktober 2023.
Beeld: NL Beeld

Trotse ouders

Zo schreven we gisteren al dat koning Felipe zichtbaar moeite moest doen om het droog te houden tijdens de plechtige ceremonie. Maar er is nu een ander moment dat viraal gaat in royalty watcher-kringen. Zo ging de stijlvolle prinses gekleed in een wit pak met een simpele paardenstaart. Bij het omhangen van enkele onderscheidingen kwam die staart echter vast te zitten onder haar medailles, en dat kon natuurlijk niet de bedoeling zijn!

Gelukkig stond vaderlief klaar om in te grijpen:

Beeld: NL Beeld

Als een trots ouder die to the rescue komt om nog éven de vlekken van je wangen te poetsen wanneer je trots poseert met je zwemdiploma, maar dan net iets vorstelijker.

Bovendien zien we dat de trotse vader het trucje herhaalt wanneer hij later op de dag zelf aan de beurt is om zijn dochter te behangen met een ereketen:

Beeld: NL Beeld

Hier heeft de Spaanse vorst net de ereketen van de Muy Distinguida Orden de Carlos III, de hoogste ridderorde van het koninkrijk, omgehangen bij zijn dochter, waarna hij opnieuw subtiel haar lokken lostrekt. Zoet!

Het subtiele gebaar krijgt online veel aandacht, en je zou er bíjna door vergeten dat de prinses daar met een ereketen van een eeuwenoude orde staat te stralen. Zo blijkt maar weer: hoe vorstelijk je ook voor de dag komt, je ouders vinden altijd wel iéts om recht te trekken of op te poetsen.

Bron: Hola!, Casa Real | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws