Dit is wat Kate en William écht van The Crown vinden

De prins 'rolt met zijn ogen' zodra iemand over de serie begint...

In het laatste seizoen van The Crown zagen we hoe de liefde tussen William en Kate opbloeide. Maar je eigen liefdesleven terugzien in een Netflix-serie moet toch behoorlijk bizar zijn! In de nieuwe biografie over koning Charles III wordt dan ook uitgebreid verteld hoe de Prince of Wales nou eigenlijk tegen de serie aankijkt.

Ogen rollen

Morgen is het zover: het nieuwe boek van royal biographer Robert Hardman komt uit! In het boek worden een heleboel nieuwe onthullingen gedaan over Charles én de rest van de familie, bijvoorbeeld over het overlijden van koningin Elizabeth. Daarnaast vertelt Hardman dus ook over wat de royals nou écht van The Crown vinden.

Volgens het boek heeft een bron dicht bij William ooit gezegd: “De prins… rolt met zijn ogen als mensen zeggen ‘het is maar gewoon drama'”. Toch wil hij er verder geen grotere publiciteit aan geven, want “hij houdt er niet van om altijd als een klager gezien te worden”, aldus de auteur.

Waar William dan wel graag naar kijkt? Actiefilms! “Superheldenfilms in het bijzonder schijnen een favoriet te zijn, vooral Deadpool en alles wat met Batman te maken heeft,” schrijft Hardman volgens de Daily Mail.

Prins Harry over The Crown

Helaas, William zal The Crown dus niet zo snel zelf gaan kijken. Zijn broer Harry, daarentegen, heeft wat minder moeite met de serie. In een interview uit 2021 met James Corden zei hij: “Ze doen niet alsof het nieuws is. Het is fictie. Maar het is losjes gebaseerd op de waarheid. Natuurlijk is het niet strikt accuraat.”

De Duke of Sussex vervolgde: “Het geeft je een grof idee van hoe die levensstijl eruitziet, wat er gebeurt wanneer je de druk hebt om plicht en dienst boven familie en al het andere te stellen.”

Ook voelt hij zich een stuk comfortabeler bij The Crown dan bij alle verhalen die in de media over zijn familie, zijn vrouw en hemzelf worden geschreven. “[The Crown] is duidelijk fictie – vrij interpreteerbaar. Maar in die artikelen pretendeert men dat het feiten zijn, omdat het in het nieuws komt. Daar heb ik echt een probleem mee.”

Bron: PEOPLE | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws