Aha: zo houdt prinses Kate haar kroost onder controle

De key? Begrip en bewustwording.

Je moet het maar kunnen: 3 jonge kinderen opvoeden, terwijl de hele wereld met je meekijkt. Het leven met kinderen in de spotlight is absoluut niet makkelijk, maar prinses Kate en prins William lijken hier toch helemaal geslaagd in te zijn. Hoe doen ze dat toch? Supernanny Jo Frost heeft er een verklaring voor.

Bewustzijn

Volgens Jo is er één sleutelwoord: bewustzijn. “Ze worden opgevoed met een begrip van de koninklijke procedures en protocollen. En ze worden bewust gemaakt van het feit dat er voor bepaalde dingen een tijd en een plaats is,” vertelt Jo aan Hello! Magazine.

Bovendien worden prins George en prinses Charlotte over alles heel uitgebreid geïnformeerd. “Zeker George, onze toekomstige koning,” zegt Jo. “Hij heeft ongetwijfeld hier en daar al kleine dingen opgepikt. En hij heeft natuurlijk op jonge leeftijd al het goede voorbeeld van zijn vader en opa meegekregen.”

Balans

Veel ouders zijn wellicht jaloers op de manieren van de drie royal siblings, die zich over het algemeen uitmuntend gedragen in het openbaar. Betekent dit dat de kinderen thuis ook zulke engeltjes zijn? Jo denkt van niet. Volgens haar heeft de royal family een goede balans heeft gevonden tussen het openbare leven en het leven in privesferen. Jo: “Achter gesloten gesloten deuren spelen ze ongetwijfeld spelletjes en dagen ze elkaar uit, net als andere broers en zussen. Ze plagen elkaar, maken plezier, bakken koekjes en spelen samen buiten.”

Prins Louis

Volgens Jo is prins Louis, de jongste van de drie, een stuk gevoeliger dan zijn broer en zus. Maar Kate gaat hier goed mee om, en helpt haar kinderen dan ook om zich bewust te worden van hun emoties. “Het is van onschatbaar belang om dit al op jonge leeftijd te doen, zodat de kinderen de juiste woorden hebben om het scala aan emoties dat ze ervaren, te uiten. [Kate] creëert een prachtige omgeving waarin de kinderen dit volop kunnen doen,” aldus Jo.

Bron: Hello! Magazine | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws