Déze 5 voedingsmiddelen helpen rimpels voorkomen

Zo eet je je huid gezond.

Bij ouder worden horen leuke dingen, maar zeker ook minder leuke dingen. Het krijgen van een met groeven en rimpels gevuld gezicht slaan we bijvoorbeeld liever over. Gelukkig kun je dit deels voorkomen door met enige regelmaat déze vijf voedingsmiddelen te eten.

1. Avocado

Avocado’s worden niet voor niets regelmatig genoemd in de categorie ‘superfoods’. Ze zijn rijk aan vitamine E en gezonde vetten – en laat die nou net van groot belang zijn voor een jonge, gezonde huid. Door je af en toe goed te doen aan een portie guacamole of een avocado toast, help je je huid een handje om voldoende collageen aan te maken. Dit zorgt ervoor dat je huid stevig en soepel blijft, waardoor de kans op rimpels kleiner wordt.

2. Blauwe bessen

Blauwe bessen zijn voor een hele hoop dingen goed (lees: gezonde hersenen, sterke botten, stabiele bloedsuikerspiegel), maar ook als het gaat om een jonge huid spannen ze de kroon. Ze zijn rijk aan antioxidanten die vroegtijdige huidveroudering helpen voorkomen. Elke dag een handje door de kwark doet wonderen!

3. Vette vis

Van het woord ‘vet’ slaat de schrik ons normaliter om het hart. Toch betekent dit niet altijd iets slechts. In vette vis zitten bijzonder veel omega-3-vetzuren. Deze voeden als het ware je huid, waardoor deze vol blijft en rimpels minder kans krijgen om zich te vormen. Vissoorten als zalm, makreel, sardientjes en ansjovis mogen dus meteen op het boodschappenlijstje.

4. Zoete aardappel

Ook zoete aardappelen kunnen de jeugdigheid van je huid ten goede komen. Deze zitten boordevol bètacaroteen, een stofje dat ook in wortels voorkomt en je beschermt tegen negatieve invloeden van de zon. Goed dus om eens wat vaker op tafel te zetten – al betekent dit natuurlijk niet dat je je SPF overboord kan gooien.

5. Citrusvruchten

Citroenen, sinaasappels, grapefruits en limoenen: ze helpen allemaal om je huid een boost te geven in hydratatie en glans. De credits zijn voor de enorme hoeveelheid vitamine C, die helpt de productie van collageen sterk te verhogen.

Bron: She Finds | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws