Snelle check: zo zie je of je haar gezond is

Het enige wat je nodig hebt is een glas water.

Of je nu dik, dun, krullend of steil haar hebt: je lokken moeten goed verzorgd worden om er stralend uit te zien. Je weet echter niet altijd of je de juiste verzorgingsproducten gebruikt. Gelukkig kun je aan de hand van een hack heel snel testen hoe het ervoor staat met de gezondheid van je haar, zodat je je verzorgingsroutine daarop kan aanpassen.

Happy haren

We zijn niet altijd even lief voor onze lokken. We weten natuurlijk wel dat bleken en verven niet bepaald goed zijn voor onze lokken, en dat we de föhn en stijl- of krultang beter links kunnen laten liggen. Maar goed: wie mooi wil zijn…nietwaar?

Twijfel je of jouw coupe nog een beetje gezond is? Dan is dat gelukkig heel makkelijk te testen met een glas water.

Water

Om het te controleren, pak je een glas water en laat je een lok in het glas zakken. Als je haar blijft drijven is je haar gezond, maar als de pluk zinkt dan is het raadzaam om je haar even extra te verwennen. Als haar zinkt dan wijst dit namelijk op beschadigd haar. Dit heeft te maken met de hoeveelheid water die je haar kan absorberen. Bij beschadigd haar is dit vele malen meer, waardoor het haar naar de bodem zakt.

Net zoals je huid, heeft je haar ook een soort poriën, legt L’Oréal Paris uit – de bekende haarschubben. Als die schubben niet netjes glad op elkaar aansluiten, dan kan er veel meer water in je lokken trekken. En hoewel alle haren in elk geval een béétje poreus zijn, is dit een stuk erger bij beschadigde lokken.

Herstellen van beschadigd haar

Zinkt jouw haar naar de bodem? Geen nood! Je kunt je lokken namelijk een handje helpen met de juiste producten. Het kan bijvoorbeeld al helpen om een andere shampoo te gebruiken. Kies dan voor een shampoo en een conditioner die gemaakt zijn voor droog en beschadigd haar. Deze zijn speciaal gemaakt om de haarschubben weer beter op elkaar aan te doen sluiten. Daarmee is je haar een stuk minder poreus, heb je minder last van pluizende lokken, en voelt je haar een stuk zachter aan.

Enne: een wekelijks moment voor een haarmasker is natuurlijk ook nooit weg. Heb je direct een goed excuus voor een uitgebreid selfcare-moment!

Bron: Dingen voor Vrouwen, L’Oréal Paris USA | Beeld: NL Beeld 

Laatste nieuws