Oh nee! Wat te doen als de kapper je haar te kort heeft geknipt?

De redding is nabij!

Het is iedereen wel eens overkomen: heb je eindelijk hét geknipte kapsel uitgezocht, loop je totaal ontevreden de salon uit. Veelvoorkomende reden? Je bent te veel centimeters verloren. Paniek, want deze plak je er niet zomaar weer aan. Toch geven we je een aantal tips voor wanneer je kapper te enthousiast is geweest. En wees gerust: een sabbatical nemen in een ander continent is daar niet één van. 

Vertel je kapper dat je ontevreden bent

Een tikkeltje ongemakkelijk misschien, maar je helpt er niemand mee door het voor jezelf te houden. Laat de stylist weten waarom je niet tevreden bent. Die centimeters krijg je er niet mee terug, maar het helpt om je ontevredenheid uit te spreken. De salon kan je pijn misschien nog wat verzachten door je tegemoet te komen in de prijs. Ga vervolgens op zoek naar een betrouwbare stylist, die jouw lengtes wel met een fluwelen handschoen behandelt.

Stel een rouw-deadline in

Klinkt misschien wat overdreven, maar spreek met jezelf een periode af – lees: een week, geen jaar – dat je mag balen en zeuren over je verknipte kapsel. Hoe minder je je focust op hoe erg het wel niet is, hoe meer je het gaat accepteren. Manifesteren kun je leren!

Speel met nieuwe kapsels

Verstop jezelf niet en gooi je nieuwe bos(je) ook niet elke ochtend in een staart. Probeer eens een half-up, half-down look (waardoor je kapsel langer oogt!), speel met vlechten of neem even de tijd om eindelijk te leren hoe je de perfecte knot kunt maken. Kort haar kan net zo leuk zijn als lang haar, het vergt alleen wat creativiteit. Own it!

Vermijd teveel hitte

Dit is eigenlijk altijd een goed uitgangspunt. Want jawel: teveel hitte is nou eenmaal niet goed voor je lange lokken. Maar wil je je punten weer langer laten groeien, dan is dit echt een must. Helemaal als je dubbele warmtestyling gebruikt (eerst föhnen, dan stijltang of krultang), breng je jezelf in de problemen. Verminder dit dus een beetje en je haar zal gezonder zijn, wat betekent dat het sterker terug groeit.

Gebruik regelmatig een masker

Droog en beschadigd haar zal je lengtes geen goed doen. Gebruik regelmatig een herstellend haarmasker om een ​​gezonde groei te bevorderen, en geef je haar gelijk wat extra glans terwijl het een beetje liefde ontvangt. Win-win, nietwaar? Twee keer per week je conditioner door een haarmasker vervangen doet al wonderen. Ga wel voor een variant zonder sulfaten en parabenen. Als je niet goed weet welke je het beste kunt gebruiken, kun je altijd je lokale haarstylist om hulp vragen. Maarre… niet die ene hé?

Bron: Stylecaster | Beeld: iStock

 

 

 

 

 

Laatste nieuws