Je kunt voor al je cosmeticavragen nu terecht op dít nieuwe platform

Precies wat we nodig hadden!

Door de eindeloze stroom aan beautytips op Instagram en TikTok zie je soms door de bomen het bos niet meer. Wil je voor eens en voor altijd weten welke producten geschikt zijn voor jou, dan kun je terecht op het nieuwe platform van de Nederlandse Cosmetica Vereniging (NCV): Mijncosmetica.nl.

Cosmeticavragen

Is het jou soms een raadsel hoe een bepaald cosmeticaproduct tot stand is gekomen, of het product duurzaam is of wat een bepaald ingrediënt nou precies doet? MijnCosmetica.nl to the rescue, een initiatief van de Nederlandse Cosmetica Vereniging (NCV). Dit platform belooft dé bron van objectieve cosmetica-informatie te worden.

Aangezien op internet en sociale media continu nieuwe trends rondgaan, maar ook angstaanjagende berichten over producten worden gedeeld, kreeg de NCV steeds vaker vragen binnen over cosmetica. Aangezien het soms erg moeilijk is om feiten van fictie te scheiden, besloot de NCV actie te ondernemen. Via MijnCosmetica.nl wil de NCV dan ook op een transparante en onderbouwde wijze vragen van consumenten over hun cosmetica beantwoorden. “De werknemers van de NCV worden overspoeld met vragen over persoonlijke verzorging. Er was dus een grote noodzaak als organisatie om een betrouwbare bron van objectieve informatie te creëren”, deelt Ronald van Welie, directeur van de NCV.

Nog veel meer informatie

Op het platform worden niet alleen vragen beantwoord over cosmetica, maar je kunt er ook terecht voor meer informatie over trends, duurzaamheid of ingrediënten.

Goed om te weten: onder cosmetica valt meer dan alleen make-up en parfum. Op het platform kun je ook informatie vinden over tandpasta, scheerschuim, shampoo, deodorant en nog veel meer verzorgingsproducten. Hoe handig! Wij nemen snel een kijkje op de site.

Bron: Elegance, NCV | Beeld: Pexels

Laatste nieuws