Princess Anne verschijnt in jas van Queen Elizabeth bij bijzonder uitstapje

De prinses droeg haar moeder dichtbij zich.

Als er één lid van de Britse royals één en al pragmatiek is, dan is het ongetwijfeld Anne, Princess Royal. Met haar doorpakkersmentaliteit en voorkeur voor vintage kleding over nieuwe designerstukken is zij dan ook een bijzonder populair lid van The Firm. De outfit die zij gisteren droeg bij een bezoek aan Nottingham had echter een wel heel bijzondere betekenis voor de prinses.

Vintage outfit

Prinses Anne blijft keer op keer verbazen met haar zuinige gevoel voor mode. Zo droeg ze afgelopen zomer bij de Royal Ascot namelijk een japonnetje dat zij 45 jaar eerder ook al eens uit de kast had getrokken, en heeft zij over de jaren meermaals outfits uit de archieven verkozen over nieuwe ontwerpers die staan te popelen om de prinses te kleden.

Duurzaamheid over designerstukken – daar kunnen vele andere royals nog een voorbeeld aan nemen! Bovendien heeft de prinses met het dragen van vintage outfits de kans om op een zoete manier een ode te brengen aan het verleden. Zo verscheen zij gisteren bij het textielbedrijf G.H. Hurt & Son te Nottingham in een jas die voor het eerst werd gedragen door Annes eigen moeder, wijlen Queen Elizabeth.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by G.H.Hurt & Son | Baby (@ghhurt)

Mama’s jas

Scherpe royalty watchers herkenden de paarse jas die Anne bij haar bezoek aanhad meteen als een jas die koningin Elizabeth in 2006 droeg tijdens een familie-cruise langs de Schotse eilanden.

Beeld: NL Beeld

Hierbij stapte zij gezellig met de hele familie aan boord van de Hebridean Princess, en brachten ze onderweg verschillende bezoekjes aan de eilanden.

elizabeth anne royals 2006
Beeld: NL Beeld

Of Anne op deze manier wil aangeven dat ze zélf wel toe is aan zo’n Schotse cruise-vakantie, of dat ze simpelweg behoefte had om haar moeder (letterlijk) dichtbij zich te dragen – het is hoe dan ook een zoet gebaar van de prinses.

Bijzonder bezoekje

Het uitstapje van Anne had alles te maken met haar rol als voorzitter van de UK Fashion and Textiles Association. Maar daarnaast hebben de Windsors nog een bijzondere band met het bedrijf uit Nottingham! Bij echte royalty-kenners is er dan ook vast al een belletje gaan rinkelen bij de naam G.H Hurt & Son. Deze fabrikant van luxe knitwear is namelijk degene die ook de bekende baby-dekentjes maakt waarin menig royal baby de afgelopen jaren z’n debuut heeft gemaakt.

Volgens de verhalen zou wijlen Elizabeth een voorraadje van de babykleedjes ingeslagen hebben bij de geboorte van prinsje Charles, en in recente jaren hebben ook William en Kate ervoor gekozen om hun George, Charlotte, en Louis in zo’n dekentje aan de wereld te tonen.

Bron: Instagram @RoyalFashionPolice, Nottingham Post | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws