Koning Charles bezoekt kerkdienst na aankondiging kankerdiagnose

Zondagochtend werd hij samen met zijn vrouw Camilla gespot onderweg naar de St. Mary Magdalene-kerk.

Na het positieve nieuws dat koning Charles goed hersteld was van zijn prostaatoperatie, kreeg ZKH helaas ook minder goed nieuws: er werd namelijk kanker bij hem geconstateerd. Gisteren liet hij voor het eerst sinds de diagnose van zich horen en sprak hij zijn dank uit voor alle steunbetuigingen. Vervolgens werd de Britse koning zondag zelfs gespot onderweg naar de kerkdienst in de St. Mary Magdalena-kerk.

Eerste reactie

Zondagochtend uitte Charles zijn dank voor alle steunbetuigingen op het Instagram-account van de royal family. Hij schrijft: ”Ik wil mijn oprechte dank uitspreken voor de vele steunbetuigingen en wensen die ik de afgelopen dagen heb ontvangen. Zoals iedereen die met kanker te maken heeft gehad weet, zijn zulke vriendelijke gedachten de grootste troost en aanmoediging.”

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door The Royal Family (@theroyalfamily)

Ook noemt hij het ‘hartverwarmend’ dat zijn eigen diagnose ‘het publieke begrip’ voor de ziekte heeft vergroot en het werk van organisaties voor patiënten en diens families onder de aandacht heeft gebracht. “Mijn levenslange bewondering voor hun onvermoeibare zorg en toewijding is des te groter door mijn eigen persoonlijke ervaring”, aldus de Britse koning.

Naar de kerk

En hoewel Charles naar verluidt rust zou nemen op Sandringham, lijkt de koning zich goed genoeg te voelen om de zondagse kerkdienst in de St. Mary Magdalena-kerk bij te wonen. Hij werd gespot terwijl hij naast zijn vrouw Camilla naar de kerk liep.

Zijne Majesteit had voor de gelegenheid een keurige, wollen jas uit de kast getrokken. Daaronder droeg hij een grijze pantalon met suède kastanjekleurige schoenen. Ook Camilla zag er even verzorgd uit als altijd en verscheen in een prachtige crèmekleurige jas met op haar hoofd een warme, hoed van (nep)bont.

koning Charles
Beeld: NL Beeld

Koning Charles heeft ervoor gekozen om tijdens zijn behandeling in Sandringham te verblijven, hoogstwaarschijnlijk omdat deze locatie hem meer privacy biedt. Maar helemaal alleen ben je als hoofd van de Britse monarchie natuurlijk nooit. De koning en zijn vrouw Camilla zwaaiden naar de fotografen die zich rondom Sandringham hadden verzameld om ook maar een glimp van de monarch op te vangen.

koning Charles
Beeld: NL Beeld

Bezoek Harry

Hoewel Charles al zijn openbare taken heeft uitgesteld, werd hij vorige week ook al buiten gespot toen hij prins Harry ontmoette. Zijn jongste zoon vloog over vanuit de VS na het nieuws van de kankerdiagnose van zijn vader. Met de flink bekoelde verhoudingen tussen de Sussexes en de rest van de Windsors, wordt deze abrupte reis van Harry naar Londen door vele royalty watchers gezien als een mogelijke stap richting een verzoening. Zo schrijft The Spectator dat Charles er persoonlijk voor gezorgd zou hebben dat hij z’n zoons, broers, en zus op de hoogte kon brengen voordat het nieuws wereldkundig werd gemaakt.

Wie weet wat dit betekent voor de relatie tussen het hof van Montecito en het thuisfront in Londen!

Bron: Hello! Magazine, Beau Monde archief | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws