Koningin Margrethe bedankt voor steunbetuigingen met lieve boodschap

De creatieve koningin krijgt al even creatieve brieven.

Gisteren was het natuurlijk Valentijnsdag, de dag van de liefde en de romantiek. Maar het was óók exact een maand geleden dat de Deense koningin Margrethe van haar pensioen is gaan genieten. Via Instagram bedankt zij iedereen nu voor de eindeloze steunbetuigingen die ze sinds haar abdicatie heeft mogen ontvangen.

Abdicatie

Terwijl de Beau Monde-redactie op Oudjaarsdag zat te genieten van een cocktail en goed gezelschap, verscheen er als donderslag bij heldere hemel het nieuws dat de Deense vorstin Margrethe had aangekondigd dat zij af zou treden in haar traditionele eindejaarsspeech.

Precies 52 jaren nadat zij de troon had bestegen, vond ze het tijd om er een eind aan te breien. En zodoende kan de koningin zich de komende jaren volop bezighouden met haar eindeloze creatieve hobby’s, terwijl zoonlief alle koninklijke zaken in goede banen leidt.

Dankbaarheid

Ook onder de Denen zelf was de verbazing groot toen Margrethe haar aftreden aankondigde. En na ruim een halve eeuw op de troon, wilden de Denen en masse hun steun en dankbaarheid voor H.M. tonen.

Via Instagram deelt de koningin nu een kleine sneak peek van enkele creatieve uitspattingen die op de deurmat zijn gevallen bij het voormalig staatshoofd. Zo zien we onder meer een aantal kunstige knip-en-plak-werkjes, en verschillende illustraties waar de majesteit naast koning Frederik en koningin Mary in meer of mindere mate te herkennen is. “Bedankt dat je de beste koningin bent!”, valt er op één van de kunstwerken te lezen. In een andere uitgebreide brief krijgt Margrethe de vriendelijke groetjes van ene Maja, die haar hartelijke wens op papier heeft gezet ‘dat Koning Frederik X een goede koning zal zijn’. Cute!

Zelf schrijft Margrethe bij de foto dat het haar goed gedaan heeft om de ‘warme aandacht uit alle delen van het Deense koninkrijk’ te hebben ontvangen sinds zij haar aftreden bekendmaakte.

“Mijn hartelijke dank voor de geschenken die ik heb ontvangen en aan iedereen die ter gelegenheid van de troonswisseling heeft geschreven, getekend, gebakken, gebreid, gevlagd, gezongen of op een andere manier een groet heeft gestuurd. De vele groeten gaan mij ter harte, en ik heb ze stuk voor stuk op prijs gesteld”, aldus Margrethe.

Bron: Instagram @detdanskekongehus | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws