Patty Brard over Luv’-vertolking in serie Patty

'Mij niet bellen als iets niet klopt!'

De langverwachte serie Patty, geïnspireerd op het leven van Patty Brard, gaat vanavond dan eindelijk in première! In de serie komt onder meer Patty’s Luv’-periode in beeld. In gesprek met Beau Monde vertelt Patty meer over de Luv’-vertolking in de serie en waarom ze per se een disclaimer in de serie wilde hebben.

Luv’ op première?

In de vijfdelige dramaserie Patty kruipen Holly Mae Brood en Eva van de Wijdeven in de huid van Patty Brard. Aangezien de serie is geïnspireerd op het leven van de presentatrice, komt haar Luv’-periode ook aan bod. Patty vertelt dat ze haar oud Luv-collega’s dan ook heeft uitgenodigd voor de première van de serie. “Zeker”, antwoordt Patty. Helaas lijkt het er niet op dat we Marga Scheide en José Hoebee op de première kunnen verwachten. “Marga viert zondag haar zeventigste verjaardag”, verklaart Patty. “Ze vroeg nog wel waar de première is en wenste me veel succes. Hartstikke leuk. Van José heb ik niks meer gehoord, zij zit nog in de boos-fase”, stelt Patty nuchter.

In de jaren zeventig en tachtig was Luv’ nationaal en internationaal helemaal hot. De groep scoorde hits met de nummers You’re The Greatest Lover en Trojan Horse, maar de samenwerking tussen de dames verliep niet altijd vlekkeloos. Iets wat ook behandeld wordt in de serie.

Dat Patty’s oud Luv’-collega’s de serie straks ook kunnen zien, vindt ze best spannend. “Ja, dat wel. Maar zij moeten wel begrijpen dat de serie vooral om het fenomeen Patty gaat en dat Luv’ een onderdeel is van een bepaalde tijdsperiode. Het is geen serie over Luv’”, deelt Patty. “Het gaat over mijn leven en Luv’ was een van mijn hoogtepunten.”

Disclaimer

Hoewel Patty akkoord ging met een serie over haar leven, wil ze benadrukken dat zij niet degene is die de serie heeft gemaakt. Elke aflevering begint daarom met de disclaimer dat de serie is geïnspireerd op haar leven. “Dat wilde ik er zelf graag in hebben”, deelt de presentatrice. “Om dingen wat aan te scherpen heeft Will (Will Koopman, regisseur van Patty, red.) mijn leven als rode draad genomen voor de serie, maar bepaalde gebeurtenissen zijn vergroot of aangescherpt om ze passend te maken voor de serie”, legt ze uit.

“Marga was bijvoorbeeld het sexy element van Luv’, maar in de serie neemt ze dat wel heel letterlijk en laat ze zichzelf deels ontbloot zien. Dat heeft ze in werkelijkheid niet gedaan, maar er is een saus over de personages heen gegoten. Die saus is overigens niet door mij gegoten, dus mij niet bellen. Ga Will Koopman of Videoland maar bellen als iets niet klopt, maar mij niet”, lacht Patty.

Anders in real life

Ook Patty zelf moet er af en toe aan herinnerd worden dat de serie niet volledig op haar leven is gebaseerd. “Na het kijken van twee afleveringen vond ik het wel weer even goed en moest ik even bijkomen. Ik moet eerlijk zeggen dat ik de afleveringen ook een beetje probeer los te laten, omdat niet alles klopt”, vindt Patty.

Inmiddels heeft Patty de hele serie bekeken en haalt ze een scène voor de geest die in de serie anders verloopt, dan hoe het in het echt is gegaan. “In de serie is een scène met Rene Muthert (de ex-man van Patty die haar veel geld afhandig maakte, red.) te zien waarin ‘ik’ heel boos achter hem aanloop en zeg dat hij mij al mijn centen moet terugbetalen. In het echt ging het helemaal niet zo”, deelt Patty. “Destijds dacht ik tijdens die situatie: ga in godsnaam de deur uit, laat me met rust en verdwijn uit mijn leven. Daarna heb ik alleen maar heel hard gehuild. Pas toen ik erachter kwam dat hij alimentatiegerechtigd was – en ik vijftig procent van mijn inkomsten aan hem moest betalen – werd ik boos”, deelt Patty. “Voor de serie heeft Will die gebeurtenissen samengevoegd.”

Vanavond gaat Patty feestelijk in première op de Huishoudbeurs in Amsterdam. De eerste afleveringen van Patty zijn vanaf zondag om 17.00 uur te zien op Videoland en om 22.20 uur op RTL 4. 

Laatste nieuws