50+ dames onthullen de meest toxic beautytrends van vroeger

Vooral de tweede staat nog op ons netvlies gebrand!

Wanneer we onze beautyroutine anno 2024, vergelijken met de beautyroutine van dames meer dan dertig jaar geleden, dan is er heel veel veranderd. En nee, zeker niet op een negatieve manier – gelukkig maar!

Toxic beautytrends

Om erachter te komen welke beautytrends er in de jaren zeventig, tachtig en negentig helemaal hip waren, vroeg Huffpost een aantal vrouwen boven de vijftig wat in hun ogen de meest ’toxic’ beautytrends waren. En we kunnen alvast met zekerheid zeggen: er zijn een heleboel waarvan ze blij zijn dat ze anno 2024 niet meer bestaan.

Sinaasappelsapblikken als haarrollers

Je kunt het je nu vast en zeker niet meer voorstellen, maar sinaasappelsapblikken gebruiken als haarrollers waren écht een ding. “In de tijd van föhns en ronde borstels maakten wij onze eigen beautyproducten!”, onthult Jennifer Ebelhar (69), stijlcoach en @theStyleEquation op TikTok. “We smeerden ons haar in met gel en rolden het op met bevroren sinaasappelsapblikjes.” Wacht, wat?

Olie-en-folie

Dan is er ook nog de ‘olie-en-folie’ techniek om bruin te worden. “Olie-en-folie is de eerste beautytrend waarvan ik blij ben dat hij weg is”, zo vertelt Sonio Lovett (71), wie modeblog Style Beyond Age beheert. “Als je te jong bent om dit te weten, dit is hoe we in de jaren zestig bruin werden: je smeerde je huid in met olie, en legde er folie bij om de zon te weerkaatsen. Ja, het is gek.”

Overmatig epileren

Hier hebben we ons allemaal vast en zeker wel schuldig aan gemaakt: het overmatig epileren van je wenkbrauwen. “Pluk ze alsjeblieft niet zoals ik dat deed”, waarschuwt Violet Trikilis, model en style influencer. “Net als talloze anderen groeiden ze gewoon nooit meer terug! In de jaren negentig werden extreem dunne en gebogen wenkbrauwen als ‘modieus’ beschouwd en veel vrouwen, waaronder ikzelf, namen hun toevlucht tot overmatig epileren of harsen om deze look ook te creëren. (…) Als ik iets tegen de jongeren zou kunnen zeggen, dan zou het zijn: ‘Laat ze met rust!'”

Make-up is géén must

“Ik ben blij dat we natuurlijker beginnen te worden met onze make-uptrends, dus we zien niet meer zoveel zware contouring”, zo vindt Mette Sørrig Andersen (53), content creator. “Pamela Anderson heeft het goede voorbeeld gegeven door helemaal zonder make-up te verschijnen. Dat vind ik mooi. We moeten meer natuurlijke looks en natuurlijke features vieren als het ‘nieuwe normaal’.”

Bron: Huffpost | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws