Koning Charles had een hele andere naam in gedachten voor prins Harry

Toch wist wijlen prinses Diana daar een stokje voor te steken.

Dat het uitkiezen van ‘royal worthy‘ voornamen voor je kinderen best lastig kan zijn, kan ook koning Charles beamen. Want wat blijkt? Charles had namelijk een hele andere naam in gedachten voor prins Harry. Maar daar heeft wijlen prinses Diana een stokje voor gestoken.

Geïnspireerde naam

Koning Charles had een heel ander idee bij de naam van zijn tweede zoon. Zo wilde hij Harry eigenlijk vernoemen naar een andere beroemde royal. Echter, vond Diana dat niet zo’n goed idee.

Zo onthulde de prins zelf in zijn boek Spare dat zijn vader hem wilde vernoemen naar koningin Victoria’s echtgenoot, prins-gemaal Albert. Harry legt uit dat zijn vader een tijdje groot fan was van de prins. Zijn moeder vond de naam echter niet passend. Zo schrijft hij in zijn boek: “Mama wimpelde het af.”

Oplossing

Toch heeft Charles wel een béétje zijn zin gekregen. Charles en Diana zijn namelijk wel tot een oplossing gekomen. Albert werd namelijk een van Harrys ándere namen. Henry Charles Albert David om precies te zijn. Harry heet dus eigenlijk ook helemaal geen Harry, maar Henry. Ha!

Kate en William

Ook Kate en Wills hadden het lastig met het kiezen van de juiste namen voor hun kroost. Zo hadden ze bij hun eerste koter een erg ‘interessante’ manier voor het uitkiezen van de naam. Toen het stel namelijk de keuze moest maken voor een naam, legden ze het lot naar verluidt in de poten van hun hondje Lupo.

Zo schreven Kate en William hun ’topnamen’ op een stukje papier en legden ze het op de grond, zodat Lupo een naam kon uitkiezen. Uiteindelijk koos hun trouwe viervoeter voor de namen George, Alexander en Louis. Dat Lupo dus een goede invloed had op de namen van de prinsjes is een ding wat zeker is. Zo noemden Kate en Wills hun eerste zoon George, en hun tweede zoon Louis.

Bron: Pure Wow | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws